Košarka

Furnir gostuje kod Cibone: 'Ako se ukaže prilika za nešto više, probat ćemo je iskoristiti'

Mihaela Bradovski • petak, 03.03.2023.
Furnir gostuje kod Cibone: 'Ako se ukaže prilika za nešto više, probat ćemo je iskoristiti'
Foto: FaH

Furnir je već osigurao mjesto u Ligi za prvaka, a dvoboj protiv Cibone bit će priprema za dio sezone u kojem ga čekaju redom teške utakmice...

Košarkaši Furnira danas od 18 sati gostuju kod Cibone i za njih će ovo biti posljednja utakmica u ovoj fazi natjecanja s obzirom da su već odradili susret 22. kola protiv Gorice.

Igraj na Cibona - Furnir na SuperSport.hr (18+)

Protiv Gorice nisu izgledali dobro te su upisali poraz, a očito je da u tom susretu nisu pronašli način kako nadoknaditi Taveiona Hollingswortha koji je napustio klub i preselio na Cipar.

"Imali smo lošu prezentaciju protiv Gorice što se posebno osjetilo u šutu za tri poena i s linije slobodnih bacanja. Dosta smo radili ovih sedam dana na detaljima koji nisu bili na razini u toj utakmici. Iako je Cibona favorit očekujem puno bolju reakciju mojih igrača te se nadamo da možemo što duže biti u egalu, a ako se ukaže prilika za nešto više, pokušati je i iskoristiti. Bili smo na jednu loptu u utakmici koju smo igrali u Dubravi, a ove sezone smo igrali dosta utakmica u Draženovom domu, a niti jednu nismo dobili. Tradicije su tu da se ruše i vjerujem da će brzo doći i taj trenutak", kaže za stranicu Furnira trener Jeronimo Šarin.

Šarin traži od igrača da nastave u istom ritmu kao i ranije te da se ne smiju zadovoljiti samom činjenicom da su ušli u Ligu za prvaka.

"Moraju svaku utakmicu shvatiti kao novo dokazivanje i to što smo već ostvarili zacrtani cilj im mora dati novi elan da pokažu da mogu još i bolje. Prvu utakmicu koju smo igrali protiv Gorice nije bilo tako i kroz razgovore s igračima sam naglasio kako je vrlo bitno na koji će se način ova sezona završiti. Kroz ovih petnaestak utakmica do kraja sezone kao momčad i kao pojedinci moraju stvoriti početne pozicije za sljedeću sezonu gdje želimo napraviti korak više."

Što se tiče potencijalnih pojačanja, ona instantna se neće dovoditi.

"Mi smo u svakom trenutku spremni reagirati na tržištu ukoliko se pojavi igrač koji bi u našem sastavu bio i sljedeće sezone. U ovom trenutku nam nije u interesu da dovodimo pojačanja samo za Ligu za prvaka kako bi možda imali jednu ili dvije pobjede više. Ono što je u interesu kluba je da maksimalno naših osam mladih igrača isforsiramo kroz ostatak sezone i vidimo koliki su njihovi dometi."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!