Ostali sportovi

Državno prvenstvo u badmintonu: 'Volimo badminton – na livadi i u dvorani'

Sportnet • subota, 04.03.2023.
Državno prvenstvo u badmintonu: 'Volimo badminton – na livadi i u dvorani'

Donosimo izvještaj "Igram, pišem, lajkam" učenika novinara Hrvatskog školskog sportskog saveza s još jednog Državnog prvenstva u školskom sportu...

Od 1. do 3. ožujka 2023. godine, svoje badmintonške vještine u Poreču predstavile su 92 ekipe osnovnih i srednjih škola na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. Iako su sve ekipe dale sve od sebe, svojim su se vještinama najviše istaknuli:

OSNOVNE ŠKOLE

Djevojčice

Petka, OŠ Lapad, Dubrovnik
Oš Bjelovar, Bjelovar
OŠ Viktora Cara Emina, Lovran

Dječaci

OŠ Mertojak, Split
OŠ Podolice, Koprivnica
OŠ Novska, Novska

SREDNJE ŠKOLE

Djevojke

I. Gimnazija Zagreb, Zagreb
Gimnazija Tituša Brezovačkog, Zagreb
Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, Bjelovar

Mladići

XV. gimnazija Zagreb, Zagreb
Srednja škola Vrbovec, Vrbovec
Srednja škola Novska, Novska

Na svečanom otvaranju natjecanja u hotelu Plavi u Poreču glavni tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić potpisao je Sporazum o suradnji s predsjednikom Hrvatskog badmintonskog saveza Ratkom Galjerom kojim potvrđuju zajedničke planove za unaprjeđenje školskog sporta i badmintona kao jednog od 16 školskih sportova. Više o tome pročitajte u intervjuu.

Ždrijeb nakon otvaranja iznenadio je neke od igrača, rekli su nam:

"Očekujemo jednu pobjedu i jedna gubitak, jer imamo jaku konkurenciju. Unatoč tome veselimo se biti ovdje jer je ovo nezaboravno iskustvo", odgovorile su nam učenice OŠ Strožanac-Podstrana.

"Vjerujem da ove godine imamo malo jaču konkurenciju s obzirom na prošlogodišnje ekipe, pošto je jedna naša članica otišla na fakultet. Unatoč tome smatram da ćemo ostvariti dobar rezultat", poručila je Linda Terzić, učenica Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice.

Svi igrači dali su sve od sebe i tako oduševili druge natjecatelje, gledatelje i Tehničku komisiju, no to nije bilo sve. Uz veliko znanje i sportske vještine, sportaši su pokazali i plemenitost, te su na natjecanju podijeljeni i fair play kartoni HŠSS-a koji se pokazuju istaknutim sportašicama i sportašima za posebne sportske činove, timski rad ili pošteni potez tijekom natjecanja. Više pronađite na Školski sport.

Nakon napetih finala, uhvatili smo i nove državne prvakinje i prvake koji su nam oduševljeno rekli:

"Uistinu smo sretne. Prošle smo godine bile 2., a sada smo imale priliku osvojiti i 1. mjesto. Smatramo da je to zbog unaprijeđena našeg tima i zbog toga što je, u našim očima najveća konkurencija, otišla kući zbog ždrijeba" izjavile su djevojčice iz Petke, OŠ Lapad iz Dubrovnika.

"Nemamo što za reći osim - volimo badminton! Može biti na livadi ili u dvorani, ali je uvijek zabavno. Još kad dođe medalja, onda je to poseban osjećaj", potvrđuje muška ekipa iz OŠ Mertojak, Split.

"Ne znam kako se osjećam, ni što mislim. Nismo ovo ni očekivale. Očekivale smo doći do finala, jer smo prošle godine bile 2., no nismo mogle ni sanjati da ćemo osvojiti 1. mjesto. Jako smo zahvalne našoj trenerici i timu i presretni smo", rekle su djevojke I. Gimnazije Zagreb, s velikim smiješkom.

Ovogodišnjih 400 natjecatelja potvrdilo je da je badminton sport u usponu i da mladi itekako vole i igraju badminton. Osim onih koji se nadaju postati profesionalcima, na natjecanju su se okupili mnogi badmintonski entuzijasti, koji u sportu uživaju, a sada imaju priliku pokazati svoje umijeće i na Državnoj razini. Hrvatski školski sportski savez zahvaljuje svima na sudjelovanju i suradnji te se priprema za sljedeću Završnicu u Poreču.

Više fotografija s natjecanja pronađite ovdje.

IPL novinarka: Laura Hergotić

Foto: IPL novinari/Hrvatski školski sportski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!