Nogomet

Čačić: 'U promjeni trenera krije se opasnost za nas, Osječani vrijede više od trenutnih rezultata'

Mihaela Bradovski • subota, 04.03.2023.
Čačić: 'U promjeni trenera krije se opasnost za nas, Osječani vrijede više od trenutnih rezultata'
Foto: FaH

Dinamo u posljednjoj utakmici 24. kola SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Modri na svom travnjaku traže novu pobjedu kako bi nastavili put prema obrani naslova prvaka...

U samo tjedan dana Dinamo će odraditi tri utakmice, nakon pobjede protiv Hajduka u nedjelju u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a, uslijedio je dvoboj u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa protiv Lokomotive, a već sutra slijedi novi prvenstveni dvoboj, na Maksimir dolazi Osijek.

Igraj na Dinamo - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ante Čačić očekuje bolji Osijek nego što je to bio u prošlim kolima, promjena trenera nerijetko donese tu pozitivnu reakciju.

"Ova nam utakmica dolazi kao treća u ovom tjedna. Upravo u toj promjeni trenera se krije opasnost za nas. Osijek ima puno veću kvalitetu od toga što u ovom trenutku pokazuju rezultati. Imaju skroman bodovni učinak, svega pet bodova u šest prvenstvenih utakmica, postigli su vrlo malo zgoditak, ali dolazak novog trenera zasigurno je donio novi motiv svima u klubu, a naročito igračima. Bit će to za njih dodatni impuls"

Protiv Osijeka Čačić traži sva tri boda, a da bi do njih Dinamo došao, morat će biti na visokoj razini.

"Rekao sam svojim igračima, protiv nas svi uvijek daju svoj maksimum, izvlače one zadnje atome snage, i mi moramo biti spremni na to. Moramo učiniti sve da budemo na svom nivou. Ako tako i bude očekujem da ovaj tjedan arhiviramo na pravi način. Sve drugo osim tri boda ne bi nas zadovoljilo."

Nastup protiv Hajduka trebao bi biti vodilja kako bi se Dinamo trebao postaviti i protiv Osijeka.

"Želja je da momčad bude na tragu onoga kakva je bila u utakmici s Hajdukom. Imali smo dovoljno vremena od srijede da se oporavimo i da momčad bude u pravom raspoloženju. Dobra je vijest da nemamo ozlijeđenih, nemamo kartoniranih, praktički svi igrači su na dispoziciji. Bočkaj i Šutalo su također u kadru."

Iako je Dinamo igrao produžetke protiv Lokomotive i na travnjaku proveo 120 minuta, Čačić ne vjeruje da će to biti smetnja.

"Velika je razlika imati tri, odnosno četiri dana između dviju utakmica. Ova nam dolazi nakon četiri dana tako da nema nikakvih bojazni, momčad će biti dovoljno svježa da tu utakmicu odradi u jednom dobrom tonusu."

Ove sezone Dinamo je imao dosta problema protiv Osijeka, posebno u onoj utakmici u Gradskom vrtu.

"Utakmica u Osijeku nam je došla između Milana i Londona, igrana je pod ne baš najoptimalnijim uvjetima za igru, bila je velika magla. Na kraju, i primili smo pogodak iz te magle. Ta utakmica je arhivirana. Ona u Zagrebu je bila potpuno drugačija, također u početku nije bila lagana, ali nakon crvenog kartona je sve išlo lakše. Sada ne vidim niti jedan razlog da ne budemo dobri u nedjelju. Svi su preduvjeti ispunjeni da Dinamo odigra dobru utakmicu."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!