Tenis

Donna Vekić preko pete igračice svijeta do titule na turniru u Monterreyu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.03.2023.
Donna Vekić preko pete igračice svijeta do titule na turniru u Monterreyu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić slavila je na turniru u Monterreyu nakon što je u finalu bila bolja od Caroline Garcije u tri seta...

U svom 11,. finalu na WTA Touru, Donna Vekić došla je do četvrte titule. Ranije je osvajala Kuala Lumpur (2014.), Nottingham (2017.) i Courmayeur (2021.). Nakon titule u Italiji 2021. godine, prošle je godine odigrala sjajno u San Diegu gdje je u finalu poražena od Ige Swiatek da bi sada uzela novu titulu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu turnira u Monterreyu igrala je protiv pete igračice svijeta Caroline Garcije, Francuskinje koja ju je već jednom svladala u finalu na WTA Touru. Bilo je to 2019. godine na travi u Nottinghamu gdje je Francuskinja bila sretnija i slavila u tie-breaku trećeg seta.

Ovdje je Donna uzvratila i odigrala jako dobar meč. Dva i pol sata trajala je borba, Garcia je pogodila 15 aseva, Vekić 13, a Donna je imala i osam dvostrukih servis pogrešaka. Vekić je u cijelom meču stigla do tri break lopte i sve tri je iskoristila dok je Garcia imala njih čak 16 iod kojih je iskoristila samo dvije.

Prvi set Donna je uzela sa 6:4, nakon ranog breaka Garcia je uspjela zaprijetiti na servisu Donne za set, došla je do 0:40, ali Vekić se izvukla i uzela set sa 6:4.

I u drugom setu Vekić je povela s 2:0, međutim Garcia je uzvratila i uzela pet gemova u nizu te je do kraja seta zadržala prednost i izborila treći set.

U njemu je naša tenisačica spasila ukupno osam break lopti, Garcia je opasno prijetila, da bi kod 6:5 Vekić napravila break i otišla do pobjede.

"Bio je ovo ludi meč sve do kraja, Garcia je igrala zaista jako dobro. Probala sam osvojiti što više poena sam mogla, nije bilo lako, ali sretna sam zbog pobjede. Godina je počela odlično za mene i da ova titula nije stigla sigurna sam da bi stigla neka druga, vrlo skoro. Igram dobar, kvalitetan tenis. Moram nastaviti jednako naporno raditi i, ako zdravlje posluži, sigurna sam da ću nastaviti s dobrim rezultatima", komentirala je Vekić nakon osvajanja titule.

WTA Monterrey, finale:
Donna Vekić (Hrvatska, 3) - Caroline Garcia (Francuska, 1) 6:4, 3:6, 7:5

FOTO: EPA/Miguel Sierra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!