Rukomet

Ponosni povratnici Stepančić i Štrlek: 'Ne trebamo uživati u ljepoti, najvažnije je pobijediti'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.03.2023.
Ponosni povratnici Stepančić i Štrlek: 'Ne trebamo uživati u ljepoti, najvažnije je pobijediti'
Foto: FaH

Manuel Štrlek i Luka Stepančić ponovno su u reprezentaciji. Štrlek se vratio nakon što nije bio u najužim planovima prošlog izbornika, a Stepančić se oporavio i vratio na teren nakon dugačke pauze zbog teške ozljede...

Manuel Štrlek uopće nije razmišljao kada ga je Goran Perkovac vratio u reprezentaciju. Spremno se odazvao i odmah stigao na pripreme za prvu akciju protiv Nizozemske.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno da mi je jako drago što sam ponovno ovdje. Hrvatski rukomet i reprezentacija dali su mi mnogo u karijeri i u životu. Veselim se i nadam se da dobrim igrama i požrtvovnošću mogu vratiti dio toga i da ćete me i dalje gledati u pravom svjetlu", poručio je.

Iako je svjestan kako su pred Hrvatskom dvije teške utakmice s Nizozemskom, vjeruje u dobar ishod.

"Bit će vrlo teške ove dvije utakmice, no vjerujem da imamo kvalitetu da s pobjedama završimo te kvalifikacije. Vidjet ćemo kako će izgledati trening, vjerujem da će sve sjesti na svoje mjesto. Ne trebamo uživati u nekoj ljepoti, najvažnije je pobijediti, a kasnije će biti vremena za dodatno uigravanje."

Povratnik je i Luka Stepančić koji je prolazio pravu kalvariju s ozljedom, ali sada je ponovno zdrav i spreman za nastupe.

"Sretan sam, uzbuđen i počašćen da sam ponovno u krugu reprezentacije. Gledam na to kao na jednu veliku nagradu za sve što se posljednjih godina izdešavalo kod mene. Tako ću na to i gledati i truditi se i uživati u svakom trenutku ovdje."

Nizozemska je vrlo kvalitetan protivnik, a u Hrvatskoj je dosta promjena stoga će ovo biti izazovan ispit.

"Malo je specifična situacija. Usred tako velikih promjena, novi izbornik, dosta nas starijih igrača povratnika, i samo jedan trening pred tako važnu utakmicu. Izazovno je, nije lako, ali mislim da smo svi dovoljno iskusni da znamo važnost situacije i da ćemo uspjeti nekako kroz rad i kroz razgovore dogovoriti što i kako bismo trebali već u srijedu."

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!