Rukomet

Perkovac: 'Moramo pobijediti u barem jednoj od ove dvije utakmice, a moj je cilj slaviti u obje'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.03.2023.
Perkovac: 'Moramo pobijediti u barem jednoj od ove dvije utakmice, a moj je cilj slaviti u obje'
Foto: Zvonimir Kuhtić/HINA

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se prvi put pod vodstvom Gorana Perkovca. Odmah su na redu jake utakmice protiv Nizozemske, a novi izbornik je pozitivan uoči tih susreta...

Goran Perkovac svjestan je visokih očekivanja kakva uvijek prate reprezentaciju i smatra da pozitiva koja se nalazi unutar okupljenog kadra mora donijeti nešto dobro.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imam osjećaj da je sve jako pozitivno od kako sam došao. Ljudi nešto očekuju od reprezentacije, a ja volim kada se od mene nešto očekuje. Dečki su pozitivni, ja sam pozitivan i to mora nešto donijeti", kaže Perkovac.

Nizozemska je opasan protivnik, ali Perkovac u te susrete ulazi sa željom za pobjedama.

"Moramo pobijediti u barem jednoj od te dvije utakmice. Onda smo vjerojatno prvi u grupi što je, naravno, i cilj. Moj je cilj slaviti u oba susreta."

Prvi susret dolazi prerano za neke velike promjene.

"Prva će biti izuzetno teška, jer imamo tek dva treninga, od toga jedan pravi. Neće se moći puno mijenjati, morat ćemo igrati i na iskustvo pojedinih igrača, na to što su igrali zajedno. Ali imamo kvalitetu da to prebrodimo te probleme i odigramo dobru utakmicu."

Perkovac je ostao bez Luke Cindrića i Marina Šipića koji su morali otkazati nastup.

"Šteta, obojica su vrlo važni ovoj reprezentaciji. Izuzetni su igrači koji bi sigurno puno doprinijeli u ovim utakmicama. Međutim, reprezentacija je takvo tijelo da mora podnijeti sve gubitke, odnosno izostanke jer uvijek se nešto događa. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji će uskočiti i odigrati možda i deset posto više nego što mogu i kompenzirati to sve."

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!