Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti, unatoč odličnom nastupu, u zlatnom setu ostale bez finala MEVZA lige

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 07.03.2023.
Odbojkašice Mladosti, unatoč odličnom nastupu, u zlatnom setu ostale bez finala MEVZA lige
Foto: FaH

Nakon 3-2 pobjede u Domu odbojke u prvom susretu polufinala MEVZA lige protiv mađarskog Bekescabaija, odbojkašice Mladosti bile su vrlo blizu novoj pobjedi i prolasku u finale, ali Mađarice su u odličnom susretu ipak tijesno slavile u zlatnom setu...

U prvom susretu prije tjedan dana Mladost je pobijedila s 3-2, u uzvratu je mađarska ekipa uzvratila istom mjerom, da bi se na kraju morao odraditi i odlučujući, zlatni set, za konačnog pobjednika. Tu su domaće odbojkašice bile mirnije, koncentriranije, s nešto više snage. Zapravo nije bilo puno drame u tom nominalno šestom setu, Bekescabai je poveo 4:1, pa 6:2, 9:3, 13:8 i na kraju slavio s 15:11.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljiviji su ipak bili prethodni setovi. Mladost je dobila prvi, s 25:23, nakon što je cijeli set bio iznimno izjednačen, osim samog starta, gdje su Mladostašice otvorile sa 6:0, ali od 14:14 kreće borba za svaki poen. U drugom setu, koji je također pripao Zagrepčankama, Mladost se odvojila pri kraju, 20:17, 22:18 i 25:20 na kraju, nakon 26 minuta igre.

Velika je to bila prednost, Mladost je već osvojila 1 bod, i zapravo joj je trebao do kraja susreta samo set. Koji nažalost gostujuće odbojkašice nisu dočekale, jer su protivnice odradile njih četiri u nizu, dva do 25-og poena, i dva do 15.

Treći set sličan prethodnima, nitko nema izrazitu rezultatsku prednost. Mladost vodi 20:19, ali domaće odbojkašice se ne daju, svjesne da im je taj set posljednja šansa. Okreću na 24:20 serijom 5:0, da bi na kraju završilo 25:22. Očito je ta serija dosta destabilizirala Mladostašice, jer sada domaće od starta (3:0) preuzimaju konce igre. Vode 16:11, 19:12, i tako sve do 25:17. Uz 'šesti', ovo je najlakše osvojen set.

Nakon 2-2 u setovima Bekescabai u petom setu nakon vodstva Mladosti 5:2 radi seriju 7:0 i vodi 9:5. Ali, Zagrepčanke ne posustaju, niti prepuna dvorana i zaglušujuća buka navijača i bubnjeva ne sputava ih pa u finišu seta vodstvo domaćih od 13:9 serijom 5:0 pretvaraju u set-meč loptu, na servise Antunović, vode 14:13. Nažalost, i u domaćem sastavu ima još snage i koncentracije, niti on ne odustaje već uzvraća novom serijom, ovoga puta 3:0 za konačnih 16:14 i 3-2 u setovima.

Nakon kraće stanke, jer susret je potrajao skoro tri sata, odradio se i taj spomenuti zlatni set, u kojem su sretnije ruke bile Mađarice.

Trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković na kraju je, podijeljenog raspoloženja, konstatirao:

"Bila je to sjajna utakmica, vjerojatno naša najbolja partija u ovoj sezoni. Nažalost, nije bilo dovoljno za finale, iako da smo mi na kraju pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Ovako još više žalimo za propuštenom prilikom u Zagrebu, gdje smo mogli pobijediti s 3-1. Nemam ništa zamjeriti mojim djevojkama, borile su se svojski, dosta smo i mijenjali, ali sreća je bila na njihovoj strani. Iako smo zapravo polufinalom ispunili naša očekivanja u MEVZA ligi ostaje ipak žal jer smo bili na kraju nečeg mnogo većeg."

Mladostašice su imale šest poena na servisu, 13 na bloku, 66 poena u napadu, 45 posto prijema servisa, te 23 neforsirane pogreške. Domaće su odbojkašice napravile osam aseva, 17 blokova, 68 poena u napadu, 21 pogreške i 59 posto prijema servisa.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!