Nogomet

Kiš i Ivančić zabili za pobjedu Zrinjskog, a Brnić i Tolić za slavlje Maribora

Petar Jenjić • srijeda, 08.03.2023.
Kiš i Ivančić zabili za pobjedu Zrinjskog, a Brnić i Tolić za slavlje Maribora
Foto: FaH

Hrvatski nogometaši Tomislav Kiš i Antonio Ivančić zabili su za pobjedu Zrinjskog protiv Veleža, dok su Ivan Brnić i Marko Tolić bili strijelci za Maribor u Kupu...

Uvjerljivo vodstvo na ljestvici i dalje drži mostarski Zrinjski koji je danas u utakmici 17. kola BiH Premier lige slavio na gostovanju kod gradskog rivala Veleža s 3:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Goste je u vodstvo doveo Silvio Ilinković u 19. minuti, da bi deset minuta kasnije izjednačio Nermin Haskić, svojim petim golom u zadnje četiri utakmice.

Ipak, prednost gostima vratio je Tomislav Kiš u 34. minuti, a asistirao mu je Mario Ćuže. Kišu je ovo drugi gol za klub u četvrtom službenom nastupu.

Pobjedu je svojim prvijencem za klub potvrdio Antonio Ivančić koji je zabio u 79. minuti, upravo na dodavanje Kiša. Momčad Krunoslava Rendulića tako je ponovno odnijela puni plijen.

Tablica:
1. Zrinjski 48
2. Široki Brijeg 36
3. Borac Banja Luka 36
4. Željezničar 33
5. Velež 30
...
11. Igman Konjic 21
12. Sloboda 20

U osmini finala Kupa Slovenije do pobjede je stigao Maribor pod vodstvom trenera Damira Krznara. Slavio je u gostima kod Rudara iz Velenja rezultatom 4:0. Jedan gol vidjeli smo u prvom, a tri u drugom.

Za prva dva zaslužan je bio Žan Vipotnik, da bi pobjedu potvrdila dvojica hrvatskih nogometaša. Prvo je Ivan Brnić zabio u 80. minuti, a to mu je bio drugi gol u 2023. godini.

Odmah u sljedećem napadu zabio je i Marko Tolić, svoj prvi još od polovice studenog prošle godine kada je zabio hat-trick.

Kup Slovenije, osmina finala:
Rudar Velenje - Maribor 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!