Vodeni sportovi

Tucak: 'Djelujemo kao ozbiljna reprezentacija, to je ono što tražim, a igrači pokazuju u vodi'

Mihaela Bradovski • petak, 10.03.2023.
Tucak: 'Djelujemo kao ozbiljna reprezentacija, to je ono što tražim, a igrači pokazuju u vodi'
Foto: FaH

Nakon pobjede protiv SAD-a na startu, hrvatski vaterpolisti svladali su u drugom susretu na Svjetskom kupu i reprezentaciju Francuske. U ovom dvoboju Hrvatska je pokazala napredak i bolju igru nego protiv SAD-a...

Pobjeda nije bila upitna, a izbornik Ivica Tucak tražio je od igrača prvenstveno dobar nastup i s tim je zadovoljan.

Igraj na utakmice Svjetskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I prije početka turnira izbornik je poručio da mu je ovdje najbitnije uigravanje i dobar nastup, a tek onda rezultat. Zasad se stvari odvijaju dobro u oba smjera.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali, smatram da smo dominirali u svakom pogledu, u svakom dijelu vaterpolske igre. Možda se ponavljam, ali rezultat mi ne znači ništa na ovom turniru, ali mi znači to kako igramo, a igramo dobro. Homogeni smo, djelujemo kao ozbiljna reprezentacija. To je ono što tražim, a igrači pokazuju u vodi."

Luka Bukić podsjetio je na to da Francuska nije jednostavan protivnik, ali je zadovoljan što se Hrvatska uspjela relativno rano odvojiti.

"Bila je ovo fizički naporna utakmica u kojoj smo se uspjeli odvojiti u drugoj i trećoj četvrtini. Nije se bilo lako odvojiti, a mi smo to uspjeli relativno rano. Francuska je ozbiljna momčad, sastav koji se ne predaje i igra vrlo dobro. Dižu se i više nije lagano igrati protiv njih."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!