Nogomet

Gvardiol: 'Tek kada sam se vratio u Leipzig, shvatio sam koliko smo veliku stvar napravili na SP-u'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.03.2023.
Gvardiol: 'Tek kada sam se vratio u Leipzig, shvatio sam koliko smo veliku stvar napravili na SP-u'
Foto: EPA

Joško Gvardiol jedan je od najtraženijih braniča svijeta, još uvijek je član Leipziga s kojim se pokušava probiti u sljedeću fazu natjecanja u Ligi prvaka. U razgovoru za Uefinu stranicu govori o Leipzigu, reprezentaciji, Dinamu...

Leipzig je u prvom susretu protiv Manchester Cityja remizirao 1:1, a strijelac za njemački sastav bio je upravo Joško Gvardiol. Gvardiol je nadskočio Rubena Diasa i glavom poslao loptu u mrežu. Želi s Leipzigom izboriti prolaz, no svjestan je koliko ga težak posao čeka.

Igraj na Manchester City - RB Leipzig na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prošle smo sezone ispali u grupnoj fazi natjecanja, igrali smo na kraju u Europskoj ligi i bili smo tužni. Ove sezone nakon lošeg starta uspjeli smo proći grupnu fazu i plasirati se u eliminacijsku gdje igramo s Manchester Cityjem. Uspjeli smo kod kuće remizirati 1:1 i sad nas čeka težak revanš u Manchesteru, ali takav je nogomet, znamo da je sve moguće."

Gvardiol je potpuno fokusiran na ono što ga čeka u nastavku sezone s Leipzigom.

"Trenutno sam ovdje i imamo puno posla, tu je Bundesliga, a također igramo u Ligi prvaka i natječemo se u Njemačkom kupu. Dakle, bitno mi je da budem što uspješniji do kraja, a onda kada sezona završi mogu razmišljati što i kako dalje."

Gvardiol je s hrvatskom reprezentacijom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a u klubu su mu redom svi čestitali.

"Stvarno sam shvatio što smo postigli nakon što sam se vratio u svoj klub i vidio kako su moji suigrači reagirali i kako su se ponašali prema meni nakon te medalje. Ovako mala zemlja u samo četiri godine osvaja dvije medalje, broncu i srebro, a još ne mogu vjerovati kako sam dospio u prvu momčad i izborio se za poziv u reprezentaciju sa samo 19-20 godina. Drago mi je što sam ovdje, što dijelim svlačionicu s velikim igračima i što i danas mogu učiti od njih. Kada se održavaju ovakva natjecanja, mi zaista dišemo kao jedan i borimo se jedni za druge. Atmosfera u momčadi je bila fantastična i čak i ako smo napravili malu pogrešku, jednostavno smo je zaboravili i nastavili dalje."

Hrvatski reprezentativac prošao je Dinamovu školu nogometa i želi se jednog dana vratiti u Maksimir.

"Igrao sam u gotovo svim dobnim kategorijama zagrebačkog Dinama. Za seniorsku momčad počeo sam igrati sa 17 godina, a s 18 godina ustalio sam se kod trenera Bjelice. Ljudi u tom klubu znaju što rade. Volio bih se tamo vratiti na kraju nogometne karijere jer mi je taj klub dao sve."

FOTO: EPA/Hannibal Hanschke

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!