Košarka

Shannon Shorter tricom u završnici donio Splitu pobjedu na Višnjiku

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.03.2023.
Shannon Shorter tricom u završnici donio Splitu pobjedu na Višnjiku
Foto: FaH

U najzanimljivijem susretu prvog kola Lige za prvaka Split je upisao pobjedu u gostima kod Zadra, vratio se iz zaostatka u kojem je bio najvećim dijelom susreta i slavio tricom Shannona Shortera u završnici susreta...

Iako je oslabljeni Zadar najvećim dijelom susreta bio u vodstvu i kontrolirao utakmicu, nije uspio doći do pobjede protiv Splita. Splićani su slavili na Višnjiku 84:83.

Igraj na utakmice Lige za prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je ipak bio bez Luke Božića koji je zaradio ozljedu na gostovanju kod FMP-a, ali i bez svog najboljeg igrača bio je blizu pobjede.

Split je krenuo šuterski jako loše i Zadar je vrlo brzo preuzeo vodstvo i održavao prednost na svojoj strani.

Do zadnjih sekundi Zadar je samo dva puta ispustio vodstvo i do su Splićani početkom drugog poluvremena dolazili do poravnanja, ali domaćin je do kraja treće dionice otišao na plus devet i stavio goste u probleme.

Još minutu i pol prije kraja susreta Zadar je vodio sa šest poena viška, ali tada Sullivan ubacuje tricu dok na drugoj strani Marko Ramljak promašuje.

Mate Kalajžić približio je Split na 82:82 35 sekundi prije kraja. Dario Drežnjak nakon toga ubacuje samo jedno slobodno bacanje, skok u napadu hvata Karlo Žganec, odmah ga gosti šalju na liniju slobodnih bacanja, ali on promašuje oba.

U zadnjem napadu Splita Shannon Shorter ubacuje tricu za preokret, Zadru ostaje desetak sekundi za zadnji napad, ali loše su ga odradili, Lakić je pucao očajnički pod pritiskom i nije pogodio.

Najbolji kod Splita bili su Mate Kalajžić s 22 poena i Lewis Sullivan sa 16 poena i šest skokova. Shorter je šutirao za tricu 0/6 do tog šuta za pobjedu. Kod Zadra Marko Ramljak ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Dario Drežnjak dodao je 19 poena.

Liga za prvaka, prvo kolo:
Zadar - Split 83:84

FOTO: HINA/ Zvonko KUCELIN

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cedevita Junior65:100Dubrava
Zadar83:84Split
Cibona84:48Šibenka
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!