Rukomet

Našičani protiv Motora: 'Moramo biti jako pametni i prije svega mirni u glavama'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.03.2023.
Našičani protiv Motora: 'Moramo biti jako pametni i prije svega mirni u glavama'

Rukometaši Nexea sutra s početkom u 18:45 sati igraju prvi susret osmine finala Europske lige. U Düsseldorfu će gostovati kod Motora...

Ukrajinski Motor protivnik je Nexea u osmini finala, a prvi susret bit će odigran u Düsseldorfu gdje je Motor domaćin s obzirom na rat u Ukrajini.

Igraj na Motor - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Branko Tamše očekuje težak posao i ne gleda plasman Ukrajinaca u drugoj njemačkoj ligi gdje održavaju formu.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv Motora iz Zaporožja koji je jako dobra ekipa odlično pokrivena na svim igračkim pozicijama. Igraju drugu Bundesligu, ali su nekako više fokusirani na nastup u Europskoj ligi", istaknuo je Tamše.

Tamše dodaje da ne treba sumnjati da će Motor i u ovom susretu biti posebno motiviran.

"Moramo znati da je njihov narod u ratu i da će se u njima zbog toga sigurno probuditi svojevrstan inat i želja da se što bolje prezentiraju na europskoj rukometnoj sceni. Stoga mi moramo biti jako pametni i prije svega mirni u glavama i odigrati najbolje što možemo. Pred nama je 120 minuta, dvije utakmice i dat ćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat, ali neće biti nimalo lagano."

Andraž Velkavrh poput Tamšea očekuje teškog protivnika koji je u skupini već potvrdio svoju kvalitetu.

"Nakon odlične igre u grupnoj fazi u kojoj smo osigurali prvo mjesto, krećemo u nokaut fazu. U osmini finala trebali bismo potvrditi dobre igre i odličan plasman u grupi. Vrlo dobro znamo da je Motor odlična ekipa koja je u grupnoj fazi pobijedila i Eurofarm Pelister i Bidasou Irun", ističe Velkavrh i upozorava otkud prijeti najveća opasnost:

"Imaju odličnu i iskusnu vanjsku liniju s puno ukrajinskih reprezentativaca, tako da ćemo trebati odigrati utakmicu na najvišoj razini kako bismo ostvarili pozitivan rezultat prije uzvratnog meča u Našicama. Dobra i čvrsta igra u obrani i brza tranzicija lopte bit će ključ za uspjeh."

FOTO: Nexe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!