Nogomet

Stanišić: 'Cijelu karijeru sam bio autsajder, ali želim se dokazati i pokazati da sam dobar igrač'

Branimir Korać • srijeda, 22.03.2023.
Stanišić: 'Cijelu karijeru sam bio autsajder, ali želim se dokazati i pokazati da sam dobar igrač'
Foto: FaH

Josip Stanišić sada je već stalni član reprezentacije, igre u Bayernu, ali i reprezentaciji kupile su mu mjesto. Trenutno drži tu poziciju zajedno s Josipom Juranovićem...

Josip Stanišić igra odlično u Bayernu, jednako kao i Josip Juranović u Union Berlinu. Stanišić je često na meti pohvala Juliana Nagelsmanna.

Igraj na Hrvatska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Konkurencija smo, ali i veliki kolege. Stvarno se super slažemo, ne mogu stvarno reći da se ljutimo jedan na drugog ili da nismo u dobrim odnosima. Nema ljutnje ako igra ovaj, a ne onaj, obojica imamo kvalitete i dosad smo pokazali da smo tu zbog reprezentacije, a ne zbog nas."

Naravno, kao svaki sportaš, Stanišić se nada nastupu.

"Bio bih sretan da odigram koju minutu ili utakmicu, ali vidjet ćemo. Bitno je da smo tu i da pomažemo reprezentaciji. Mislim da smo dosad dobro posao odradili."

Wales u posljednje vrijeme nema neke velike rezultate, a ostao je i bez Garetha Balea.

"Ostali su bez nekoliko igrača, ali to je prilika drugima da se pokažu. Neće nam biti zbog toga ništa lakše nego prije. Znamo da smo favoriti, ali opet ne smijemo igrati utakmicu lagano nego moramo dati sve od sebe."

Stanišić u Bayernu ima veliku konkurenciju, ali dolazi do minutaže što je znak visoke kvalitete.

"Uvijek vjerujem u sebe, ali kada odigraš par utakmica u nizu i to dobro, naravno da ti samopouzdanje dodatno skoči. Kada sam čuo da dolazi Cancelo, znao sam da će biti još teže, ali nisam si radio stres jer sam i ranije imao veliku konkurenciju. Imao sam i malo sreće s izostancima i dobro iskoristio priliku."

Nagelsmann mu puno vjeruje iako se Stanišić uvijek iznova mora dokazivati.

"Dosad sam uvijek bio kao opcija, sada me se gleda još ozbiljnije i to mi je velika čast. Put je težak i cijeli život sam bio autsajder i naučio sam to. Na toj poziciji nemaš što izgubiti, moram dati sve od sebe i želim pokazati da sam dobar igrač."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!