Tenis

Sjajni Prižmić preko drugog nositelja do četvrtfinala u Zadru, kraj za Ajdukovića

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.03.2023.
Sjajni Prižmić preko drugog nositelja do četvrtfinala u Zadru, kraj za Ajdukovića

Dino Prižmić i na zadarskom Challengeru koji se igra na terenima u Petrčanima nastavlja s odličnim igrama. Upisao je novu pobjedu i izborio četvrtfinale...

Dino Prižmić upisao je 30. pobjedu u posljednja 32 meča, u drugom kolu Challengera Zadar upisao je prolaz protiv drugog nositelja Jozefa Kovalika. Prižmić nekadašnjem 80. igraču svijeta nije prepustio niti set.

Igraj na mečeve Challengera Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je još jedna potvrda koliko Prižmić napreduje i igra dobro. Izborio je prolaz u dva seta protiv puno iskusnijeg igrača koji je u Zadar došao tražeći što više mečeva kako bi se počeo dizati u formi.

Prvi set Prižmić je uzeo breakom u šestom gemu nakon čega je bez problema dovršio set. U drugom setu odmah je napravio break, Kovalik je uzvratio, ali u devetom gemu Prižmić je ponovno napravio break i nakon toga završio meč.

U četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Arthura Cazauxa koji je u drugom kolu nadigrao Duju Ajdukovića.

Ajduković je poražen u dva seta sa 6:3, 6:4, identičnim rezultatom s kojim je Prižmić svladao Kovalika. Cazaux je iskoristio Ajdukovićeve probleme na servisu i nizak postotak ubačaja prvog servisa te je na kraju slavio.

U konkurenciji parova Nino Serdarušić i Manuel Guinard sa 6:1, 7:5 svladali su Čehe Koprivu i Pospišila te su prošli u četvrtfinale. Zvonimir Babić u paru s Poljakom Piotrom Matuszewskim poražen je od Mirze Bašića i Damira Džumhura sa 6:4, 7:6.

Challenger Zadar, drugo kolo:
Dino Prižmić (Hrvatska, WC) - Jozef Kovalik (Slovačka, 2) 6:3, 6:4
Arthur Cazaux (Francuska) - Duje Ajduković (Hrvatska, WC) 6:3, 6:4

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!