Rukomet

Kiel i Veszprem visokim pobjedama na korak do četvrtfinala, Lučin predvodio Wislu u remiju

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.03.2023.
Kiel i Veszprem visokim pobjedama na korak do četvrtfinala, Lučin predvodio Wislu u remiju
Foto: EPA

Odigrana su prva tri susreta osmine finala rukometne Lige prvaka. Veliki posao napravili su Kiel i Veszprem koji su upisali vrlo uvjerljive gostujuće pobjede...

Wisla i Nantes remizirali su u prvom susretu u Plocku 32:32 i ostaje potpuno otvorena situacija uoči uzvrata u Francuskoj. Nantes zadržava status favorita, ali morat će odigrati bolje nego u zadnjih 20 minuta u Poljskoj.

Igraj na EHF Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Većim dijelom susreta Francuzi su bili u prednosti, ali u zadnjih 20 minuta su pali, dopustili Wisli da preuzme kontrolu i na kraju su izbjegavali poraz. 30-ak sekundi prije kraja susreta Theo Briet poravnao je na 32:32 da bi do kraja susreta domaćin imao napad, ali ga nije iskoristio.

Najbolji kod Wisle bili su Tin Lučin sa šest golova i Dmitrij Žitnikov s pet. Lovro Mihić je dodao tri gola. Kod gostiju je Valero Rivera zabio devet golova.

Večer za zaborav bukureštanskog Dinama protiv Kiela. Rumunji su izgorjeli u želji da dođu do što boljeg rezultata i na kraju su upisali vrlo visok poraz - 41:28. Nisu imali rješenja, vratari nisu bili raspoloženi i nisu se dobro proveli.

Kiel je već na poluvremenu imao visoku prednost od osam pogodaka, a u nastavku je razlika narasla na konačnih, vrlo visokih +13. Teško je za vjerovati da Dinamo može nešto napraviti u Kielu.

Kiel su predvodili s po šest golova Sander Sagosen, Eric Johansson i Miha Zarabec. Rune Dahmke dodao je pet golova, a Domagoj Duvnjak dva. Kod Dinama su po šest zabili Stanislav Kašparek i Ante Kuduz, a po pet Alex Garcia i Ali Zein.

"Ovo je bila najbolja utakmica Veszprema koju sam vidio kao igrač ili trener. Bili smo jaki kao momčad, nisam očekivao ovako sjajan nastup, ali nitko nije", govorio je nakon fantastične gostujuće pobjede Veszprema u Szegedu Momir Ilić, trener gostiju.

23:36 stajalo je na semaforu, Veszprem je ušao u utakmicu sjajno, Szeged je prvi gol postigao tek u 11. minuti smanjivši na 1:4. No nije se tu pokrenuo, Veszprem je brzo došao do 10:2 pa dvoznamenkaste prednosti i vodstva 21:7 na odmoru. U nastavku su gosti sačuvali ogromno vodstvo i zasluženo slavili.

Kod Veszprema je Gašper Marguč poentirao 11 puta, a Manuel Štrlek dodao je jedan gol. Kod domaćina je Bogdan Radivojević zabio šest golova, a Luka Stepančić i Mario Šoštarić nisu bili među strijelcima.

Liga prvaka, osmina finala:
Wisla Plock - Nantes 32:32
Dinamo Bukurešt - Kiel 28:41
Szeged - Veszprem 23:36

FOTO: EPA/Szymon Labinski

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Dinamo Bukurešt28:41Kiel
OTP Bank Pick Szeged23:36Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock32:32Nantes
Aalborg Handball30:28GOG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!