Tenis

Petra Martić odlično krenula u Miamiju i u dva seta svladala Kineskinju Wang

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.03.2023.
Petra Martić odlično krenula u Miamiju i u dva seta svladala Kineskinju Wang
Foto: EPA

Petra Martić preskočila je prvu prepreku na WTA turniru u Miamiju. Prva protivnica bila joj je Xiyu Wang iz Kine, a Martić je slavila s dva puta po 6:3...

Petra Martić odigrala je vrlo dobar meč protiv Xiyu Wang i izborila je mjesto u drugom kolu turnira u Miamiju. Xiyu Wang je potencijalno neugodna protivnica, uostalom svladala je Petru na turniru u Hua Hinu u jedinom dosadašnjem dvoboju, ali ovdje je Martić bila bolja.

Igraj na mečeve turnira u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ova pobjeda joj puno znači, povezala je tri poraza i svakako je htjela izbjeći i četvrti i u tome je uspjela. Dva puta po 6:3 za nešto manje od sat i 40 minuta, bilo je dovoljno za prolaz.

U prvom setu Martić je prvi put zaprijetila u petom gemu kada je propustila dvije break prilike, no ono što nije napravila tada, napravila je u naredna dva gema. Uzela je servis za 4:3 i 6:3 te došla do prvog seta.

I ulazak u drugi set bio je odličan. Povela je Petra s 3:0 što znači da je osvojila čak sedam gemova zaredom, samo jednom je do kraja meča Wang došla do break prilike i to kod 3:1, ali Martić se spasila i do kraja meča mirno zadržala prednost.

Wang je meč završila bez ijednog asa i s devet dvostrukih servis pogrešaka, Martić je osvojila 45 posto poena iz reterna, a Wang svega 26 posto.

U trećem kolu Martić će igrati protiv Belgijke Elise Mertens od koje je izgubila u dosadašnja tri međusobna dvoboja. Posljednji put prošle godine u St. Peterburgu sa 6:4, 3:6, 6:2.

Miami, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 29) - Xiyu Wang (Kina) 6:3, 6:3

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!