Nogomet

Englezi dočekali pobjedu u Italiji, Kane rekorder, BiH vrlo uvjerljiva protiv Islanđana

Branimir Korać • četvrtak, 23.03.2023.
Englezi dočekali pobjedu u Italiji, Kane rekorder, BiH vrlo uvjerljiva protiv Islanđana
Foto: EPA

U dva posebno zanimljiva dvoboja prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo Engleska je slavila u Napulju protiv Italije, a BiH u Zenici protiv Islanda. Harry Kane postao je najbolji engleski strijelac u povijesti...

Od 1961. godine Engleska je čekala na pobjedu na talijanskom tlu. Napokon ju je dočekala, slavila je 2:1 u vrlo dinamičnom susretu. I jedni i drugi dali su sve od sebe za ove bodove, ali Engleska je na kraju proslavila pobjedu.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svakoj reprezentaciji pripalo je po poluvrijeme, u prvom dijelu Englezi su došli do prilika i golova, ali u drugom poluvremenu Italija je bila bolja, smanjila zaostatak, ali nije uspjela doći i do poravnanja.

Poveli su Englezi već u 13. minuti kada je prvo pucao Harry Kane, lopta se od bloka odbila do Declana Ricea koji lakoćom zabija.

Malo prije toga po jedna ozbiljna prilika na svakoj strani, prvo Acerbi nije dobro zahvatio ubačenu loptu pred gol iz prekida, a zatim je Bellingham sjajno opalio izvana, ali Donnarumma je fantastično obranio.

U završnici prvog dijela kazneni udarac za Englesku. Lopta je pala na ruku Di Lorenza, Englezi su tražili penal, a Talijani prekršaj Kanea, no Srđan Jovanović je pokazao na 11 metara. Pucao je Kane i postao najbolji strijelac engleske reprezentacije u povijesti zabivši 54. gol.

U drugom dijelu Italija je krenula snažnije prema naprijed, Englezi su se malo povukli i u 56. minuti Mateo Retegui, debitant koji igra u argentinskom Tigreu, smanjuje na 1:2 nakon asistencije Pellegrinija.

Italija je pokušavala doći i do poravnanja, imala je neke situacije, ali Engleska se jako dobro branila.

U 80. minuti isključen je zbog drugog žutog kartona Luke Shaw, no Englezi su izdržali do kraja i upisali veliku pobjedu.

Bosna i Hercegovina u Zenici je odradila odličan posao protiv Islanda. Slavila je s 3:0 u susretu u kojem je znala iskoristiti prilike iako je bila oslabljena neigranjem Džeke, Pjanića i Kolašinca.

Junak Bosne i Hercegovine bio je dvostruki strijelac Rade Krunić koji je pogađao u prvom poluvremenu dobro se snašavši u 16 metara, a konačnih 3:0 postavio je Amar Dedić udarcem s ruba kaznenog prostora.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, prvo kolo:
Italija - Engleska 1:2
BiH - Island 3:0

FOTO: EPA/CIRO FUSCO

EP 2024., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Italija1:2Engleska
Sjeverna Makedonija2:1Malta
1Engleska 822:4+1820
2Italija 816:9+714
3Ukrajina 811:8+314
4Sjeverna Makedonija 810:20-108
5Malta 82:20-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!