Nogomet

Cristiano Ronaldo dvostruki strijelac u rekordnoj večeri, Makedonci krenuli pobjedom nad Maltom

Branimir Korać • četvrtak, 23.03.2023.
Cristiano Ronaldo dvostruki strijelac u rekordnoj večeri, Makedonci krenuli pobjedom nad Maltom
Foto: EPA

Odigrano je još pet susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Portugal i Danska upisali su očekivane pobjede, a Sjeverna Makedonija nije kiksala protiv Malte...

Sjeverna Makedonija upisala je 2:1 pobjedu protiv Malte. Nije bilo lagano, ali bodovi su upisani i to zahvaljujući golovima Elifa Elmasa i Darka Čurlinova. Za Maltu je u zadnjih deset minuta smanjio Yankam Yannick.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stefan Ristovski odigrao je cijelu utakmicu dok je Agon Elezi cijelu odgledao s klupe. Nije na travnjaku bilo niti Arijana Ademija koji je zaradio ozljedu na treningu te ga je u prvih 11 zamijenio Jani Atanasov.

Razočarali su Slovaci koji su ugostili Luksemburg i odigrali bez pogodaka. Vjerovali su da mogu više izvući iz ovog dvoboja, međutim nisu realizirali prilike koje su stvorili.

Danska je zasluženo slavila protiv Finske, ali i ona je imala dosta problema. U konačnici je slavila s 3:1, a do 82. minute na semaforu je stajalo 1:1. Hat-trick u danskom dresu postigao je napadač Atalante Rasmus Hojlund dok je Oliver Antman bio strijelac za Fince.

Loša vijest za Barcelonu vezana uz ovaj dvoboj, već u 17. minuti Andreas Christensen morao je napustiti igru zbog ozljede.

Skromni San Marino poražen je od Sjeverne Irske 2:0. Dion Charles s dva gola osigurao je tri boda Sjevernim Ircima, kako se i očekivalo.

Cristiano Ronaldo upisao se u povijest u dvoboju protiv Lihtenštajna. Portugal je slavio s 4:0, a Ronaldo je upisao 197. nastup u reprezentativnom dresu te tako postao igrač s najviše nastupa u dresu reprezentacije u povijesti.

Proslavio je to s dva pogotka, zabio je u 51. minuti iz kaznenog udarca i 12 minuta kasnije iz slobodnog udarca. Prije njega loptu su u mrežu poslali i Joao Cancelo u osmoj minuti te Bernardo Silva u 47.

Kvalifikacije za EP, prvo kolo:
Sjeverna Makedonija - Malta 2:1
Slovačka - Luksemburg 0:0
Danska - Finska 3:1
San Marino - Sjeverna Irska 0:2
Portugal - Lihtenštajn 4:0

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Italija1:2Engleska
Sjeverna Makedonija2:1Malta
1Engleska 822:4+1820
2Italija 816:9+714
3Ukrajina 811:8+314
4Sjeverna Makedonija 810:20-108
5Malta 82:20-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!