Vodeni sportovi

Opatija CRO Melges 24 Cup: Pristiglo već 15 prijava iz Hrvatske, Italije i Mađarske

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 24.03.2023.
Opatija CRO Melges 24 Cup:  Pristiglo već 15 prijava iz Hrvatske, Italije i Mađarske

Nakon Dubrovnika i Biograda, Opatija će od 31. ožujka do 2. travnja biti domaćin treće stanice najjače hrvatske jedriličarske serije - CRO Melges 24 Cupa...

Opatija CRO Melges 24 Cup u organizaciji Yacht kluba Croatia već je tradicionalna etapa hrvatske jedriličarske lige prvaka koja na Kvarner dolazi treću godinu zaredom u velikom broju.

Protekle godine je na opatijskom festivalu pod jedrima nastupilo 15 posada, a ove godine tjedan dana uoči početka regate taj je broj već izjednačen. Na listi se trenutačno nalazi 15 posada iz Hrvatske, Italije i Mađarske, među kojima je europski Corinthian prvak u Melgesu 24 - trogirski Mataran 24 te Chinook s Balatona kao aktualni pobjednik Europske serije u Melgesu 24.

"Yacht Club Croatia iz Opatije treću godinu zaredom ugošćuje hrvatsku flotu Melgesa 24 u sklopu CRO Melges 24 Cupa. S obzirom na to da je broj hrvatskih posada u porastu kao i najavu dolaska talijanskih posada iz Trsta i okolice već sada imamo 15 prijava, a nadamo se još većem broju brodova do starta regate. Vjerujemo kako će Melges 24 opet pokazati svu raskoš monotip regatnog jedrenja, kao i posebnost same klase koja na naš Kvarner dovodi sam vrh hrvatskog jedrenja i velika imena poput Karla Kureta, Tomislava Bašića, Enie Ninčević i brojnih drugih", najavio je jedan od organizatora, Davor Jelača.

S preko 20 aktivnih posada hrvatska flota Melgesa 24 trenutačno je jedna od najbrojnijih u svijetu, a CRO Melges 24 Cup privlači brojne vrhunske jedriličare koji uživaju u vrhunskom regatavanju na jedrilicama istih tehničkih karakteristika.

Zanimljivo je kako se na Kvarneru nalazi i najstariji aktivni regatni Melges 24 na svijetu s brojem 006 na kojem jedri posada Blue Label iz YC Croatia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!