Nogomet

U reprizi prošlih kvalifikacija Bugarska dočekuje Crnogorce

Petar Jenjić • petak, 24.03.2023.
U reprizi prošlih kvalifikacija Bugarska dočekuje Crnogorce
Foto: EPA

U prvoj današnjoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo snage će odmjeriti Bugarska i Crna Gora, dvije reprezentacije koje su igrale u istoj skupini i za prošli Euro...

Vrlo zanimljiva bit će skupina G kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vrlo zanimljiva čak je i blag opis skupine u kojoj će rijetko koja reprezentacija moći unaprijed upisivati pobjede i poraze.

Igraj na Bugarska - Crna Gora na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jednu od takvih utakmica gledat ćemo u Razgradu gdje će Bugarska ugostiti reprezentaciju Crne Gore. Obje momčadi zapravo kreću iz drugog plana, a papirnati favoriti su Srbija i Mađarska. S obzirom na to da je u skupini još Litva, jasno je da će ovaj današnji dvoboj puno toga reći, iako se ima puno za igrati.

U posljednjih deset premijernih natjecateljskih utakmica Crnogorci nisu izgubili nijednu. Pozitivan niz definitivno žele nastaviti i danas. U zadnjih deset utakmica, što natjecateljskih, što prijateljskih, upisali su tri pobjede, dva remija i pet poraza.

Iako je ranije znao imati problema s kadrom, danas to neće biti prevelikih problem. Naime, van sastava bit će Janković, Šarkić i Đurđević, a iz crnogorskih medija ističu da je to sasvim podnošljiv hendikep.

Potrebno je izdvojiti da će susret preskočiti izbornik Miodrag Radulović zbog isključenja koje je zaradio u zadnjoj natjecateljskoj utakmici, protiv Finske u rujnu prošle godine. Tako će momčad s klupe voditi pomoćnici Mirko Vučinić i Srđan Kljajević.

S druge strane, izbornik Bugarske Mladen Krstajić suočava se s dosta problema pred početak kvalifikacija. Naime, nekoliko mu je igrača otkazalo dolazak na okupljanje, a to su Dominik Jankov, Dima Krastev, Ilijan Stefanov i Anton Nedjalkov. Srpski strateg definitivno je preuzeo momčad u jako teškom trenutku.

U zadnjih deset utakmica upisali su po tri pobjede i poraza te četiri remija. Ipak, u zadnjih šest nisu izgubili te im to daje dodatnu nadu u pozitivan ishod.

Što su rekli

Mladen Krstajić, izbornik Bugarske: "Idemo utakmicu po utakmicu, na svakoj ćemo ginuti. Što se mene tiče, možemo igrati i ružno, ako ćemo pobjeđivati. Kad sam došao, rekao sam da ću napraviti momčad po europskim standardima. Skupa smo odigrali četiri utakmice, ali nogomet je proces, ne možemo nakon jedne utakmice reći da idemo na Svjetsko ili Europsko prvenstvo."

Miodrag Radulović, izbornik Crne Gore: "Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica, Bugarska ima mladu i poletnu momčad. Dobila je novu energiju s novim izbornikom. Igrači koji su sada u kadru donijeli su im kolektivnu igru. Jaki su i složni kao grupa, a na njihovu agresivnost moramo odgovoriti. Trebaju nam hrabrost i čvrstina u duelu."

Mjesto, vrijeme, suci

Huvepharma Arena, Razgrad, 18:00

Sudac: Alijar Aghajev (Azerbajdžan)

Nedostaju

Bugarska: Jankov, Krastev, Stefanov, Nedjalkov (odjava s popisa)

Crna Gora: Janković, Šarkić, Đurđević (ozljede)

Zadnji susret

Ove dvije reprezentacije igrale su u kvalifikacijama i za prošlo Europsko prvenstvo. Utakmica u Sofiji završila je 1:1, a ona u Podgorici bez golova.

Prognoza

U šest međusobnih utakmica vidjeli smo ukupno četiri remija te po jednu pobjedu svake reprezentacije. Vodit ćemo se iskustvom tih dvoboja pa danas prognozirati remi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!