Nogomet

Francuzi već u prvih 20 minuta pobjegli Nizozemcima, Belgija na krilima Lukakua slavila u Švedskoj

Branimir Korać • petak, 24.03.2023.
Francuzi već u prvih 20 minuta pobjegli Nizozemcima, Belgija na krilima Lukakua slavila u Švedskoj
Foto: EPA

Francuska i Belgija upisale su visoke pobjede na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Francuzi su održali lekciju Nizozemskoj, a Belgija je s novim izbornikom na klupi slavila u Švedskoj...

Kriza bugarskog nogometa se nastavlja. Potvrdio je to i start kvalifikacija za Europsko prvenstvu gdje su u Razgradu Bugari ugostili Crnu Goru i upisali poraz 0:1. Crnogorci su zaslužili pobjedu, iskoristili su jednu priliku koja se ukazala i upisali su pobjedu.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Strijelac jedinog pogotka na susretu bio je mladi napadač Dunajske Strede Nikola Krstović koji je u 70. minuti poslao loptu u domaću mrežu.

HNL-ovci Andrija Vukčević i Vladan Bubanja ostali su na klupi i nisu ulazili u igru.

Nizozemska je teško stradala na gostovanju kod Francuske koja je slavila s 4:0. Oslabljeni Nizozemci poharani gripom jako loše su otvorili utakmicu, nisu se niti okrenuli, a već su bili tri gola u zaostatku.

Već u drugoj minuti kapetan je asistirao dokapetanu, Mbappe je proigrao Griezmanna koji zabija za vodstvo. Šest minuta kasnije među strijelce se upisuje i Dayot Upamecano da bi u 21. minuti krasnu loptu u prostor poslao Tchouameni, Kolo Muani je propušta za Mbappea koji ulazi u prazan prostor i sam pred vratara što je u pravilu pogodak.

Tek nakon 3:0 Nizozemska je počela igrati, imala je neke sasvim solidne prilike, ali nije znala do pobjede.

U drugom poluvremenu Nizozemci su odigrali bolje, ali nisu došli do pogotka. Uspjela je Francuska čak doći do još jednog gola, u 88. minuti precizan je bio Mbappe, a najveću priliku za gol nije iskoristio Memphis Depay koji je propustio realizirati kazneni udarac u 95. minuti, Maignan je bio spreman.

Ronald Koeman tako nije dobro krenuo na klupi Nizozemske, ali je zato odlično krenuo Domenico Tedesco na klupi Belgije. Belgijci su visoko slavili u Solni protiv Švedske.

Napokon je raspucan bio Romelu Lukaku koji je u pobjedi 3:0 upisao hat-trick, prvi i na klupskom i na reprezentativnom planu još od 31. kolovoza 2017. godine kada je zabio tri gola u pobjedi Belgije protiv Gibraltara s vrlo visokih 9:0.

U ovom susretu u igru je ušao Zlatan Ibrahimović i to u 73. minuti umjesto Alexandera Isaka, no malo je to značilo Šveđanima. Naravno, s 41 godinom Ibrahimović je najstariji igrač koji je zaigrao u europskim kvalifikacijama.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, prvo kolo:
Bugarska - Crna Gora 0:1
Francuska - Nizozemska 4:0
Švedska - Belgija 0:3

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

EP 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Francuska4:0Nizozemska
Gibraltar0:3Grčka
1Francuska 829:3+2622
2Nizozemska 817:7+1018
3Grčka 814:8+613
4Irska 89:10-16
5Gibraltar 80:41-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!