Nogomet

Česi sjajnim startom neutralizirali Poljake i ostavili Fernanda Santosa u nevjerici

Branimir Korać • petak, 24.03.2023.
Česi sjajnim startom neutralizirali Poljake i ostavili Fernanda Santosa u nevjerici
Foto: EPA

U ostalim kvalifikacijskim susretima impresivno su odradili posao Česi protiv Poljaka koji su vrlo brzo pobjegli i krenuli prema pobjedi. Problema nije bilo za Grčku, Srbiju i Austriju...

Grci su odigrali dobru utakmicu u gostima kod Gibraltara, na dobar način su otvorili kvalifikacije i jedino čime Gustavo Poyet ne može biti zadovoljan je realizacija. Grci su imali veliki broj prilika, ali nisu ih najbolje koristili.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ipak, tri puta su uspjeli svladati domaćeg vratara Daylea Coleinga. U prvom dijelu strijelci su bili Georgios Masouras i Manolis Siopis, a u drugom poluvremenu Anastasios Bakasetas postavio je konačnih 3:0.

Moldavci su u Kišinjevu ugostili Farske Otoke i upisali su remi 1:1. Na kraju mogu biti zadovoljni što su uopće izbjegli poraz s obzirom da su Farski Otoci vodili od 27. minute golom Madsa Mikkelsena. Tek u 87. minuti Ion Nicolaescu iz kaznenog udarca je izjednačio na 1:1.

Česi su odigrali odlično protiv Poljaka i upisali su pobjedu 3:1. Fantastičan ulazak u susret bio je ključan, vrlo brzo su Česi poveli s 2:0 i Poljaci su se našli u velikom problemu.

Ladislav Krejči i Tomaš Čvančara već u prve tri minute doveli su Češku do dva gola prednosti, a debitanta na klupi Poljske Fernanda Santosa ostavili raširenih ruku u nevjerici pokraj aut linije.

U drugom dijelu Jan Kuchta povisio je na 3:0 da bi u završnici Damian Szymanski samo smanjio na 3:1.

Srbija je imala lagan posao na Marakani protiv Litve. Skromni Litavci su rijetko prijetili, a Srbiju su do pobjede golovima doveli Dušan Tadić i Dušan Vlahović.

Austrija je upisala glatku 4:1 pobjedu protiv Azerbajdžana. Vrlo uvjerljivo slavlje osigurali su s dva gola Marcel Sabitzer te s po jednim Michael Gregoritsch i Christoph Baumgartner. Za Azere jedini pogodak postigao je Emin Mahmudov.

Kvalifikacije za EP:
Gibraltar - Grčka 0:3
Moldavija - Farski Otoci 1:1
Češka - Poljska 3:1
Srbija - Litva 2:0
Austrija - Azerbajdžan 4:1

FOTO: EPA/LUIS FORRA

EP 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Francuska4:0Nizozemska
Gibraltar0:3Grčka
1Francuska 829:3+2622
2Nizozemska 817:7+1018
3Grčka 814:8+613
4Irska 89:10-16
5Gibraltar 80:41-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!