Nogomet

Hrvatski suci dijelili pravdu u pobjedi Škotske na Hampden Parku

Petar Jenjić • subota, 25.03.2023.
Hrvatski suci dijelili pravdu u pobjedi Škotske na Hampden Parku
Foto: EPA

Reprezentacija Škotske otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo domaćom pobjedom protiv Cipra. Susret na Hampden Parku zaključen je rezultatom 3:0...

U prvoj utakmici skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentacija Škotske stigla je do pobjede pred svojim navijačima na Hampden Parku.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cipar ipak nije bio previsoka prepreka, a Škoti su slavili rezultatom 3:0. Jedan pogodak postigli su u prvom, a dva u drugom poluvremenu.

Škoti su odigrali vrlo dobar prvi dio, a do vodstva su stigli u 21. minuti. Tada je na asistenciju Andyja Robertsona svoj 16. gol za reprezentaciju zabio John McGinn.

U nastavku susreta vidjeli smo dva pogotka, a oba u mreži ciparske reprezentacije. Pobjedu Škotske potvrdio je Scott McTominay. Prvo je u 87. minuti poentirao na proigravanje Lyndona Dykesa, a šest minuta kasnije još jednom.

Cipar je do kraja utakmice ostao i s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Nikolas Ioannou. Prvi je zaradio početkom nastavka.

Dvoboj je sudila kompletna hrvatska sudačka postava. Prvi sudac bio je Duje Strukan, pomoćnici Bojan Zobenica i Alen Jakšić, četvrti sudac bio je Igor Pajač, a u VAR sobi Ivan Bebek i Fran Jović.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:
Škotska - Cipar 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!