Vodeni sportovi

Uoči hrvatskog finala u Beogradu: Jug i Jadran stigli neopterećeni, a borit će se za titulu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.03.2023.
Uoči hrvatskog finala u Beogradu: Jug i Jadran stigli neopterećeni, a borit će se za titulu
Foto: FaH

Vaterpolisti Juga i Jadrana borit će se za naslov pobjednika regionalne Premier lige nakon što su svladali srpske adute Novi Beograd i Radnički. U finalu tajni nema, protivnici se predobro poznaju...

Hrvatska će danas dobiti pobjednika Premier lige u vaterpolu. U borbi za najbolju momčad u regiji bit će splitski Jadran i dubrovački Jug. Veliki rivali iz hrvatskog prvenstva dogurali su do borbe za titulu u regionalnoj ligi.

Igraj na Jug - Jadran na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi prošli su na peterce ne iskoristivši zadnji napad u regularnom dijelu za pobjedu. Rino Burić i Loren Fatović imali su priliku donijeti pobjedu svojim momčadima s malo manje drame.

"I prije puta za Beograd govorio sam da smo neopterećeni i da nemamo pritiska iako smo, naravno, išli po pobjedu. Jug jako dobro poznajemo, tu nema nikakvih tajni, sada se samo želimo dobro odmoriti do finala", govorio je trener Jadrana Jure Marelja.

Jadran je i treći put u kratko vrijeme svladao Radnički koji je bio dodatno pojačan za jučerašnji dvoboj. S druge strane Jug je imao još teži posao, ali slavio je protiv vrlo jakog Novog Beograda.

"Iskreno, nisam posebno niti očekivao da ćemo dohvatiti finale pa nam je sada ostalo malo vremena za analizu protivnika. No igrali smo dosta puta s Jadranom ove sezone i poznajemo se. Novi trener donio mu je novu energiju i to se osjeti. Ovo je veliki uspjeh, došli smo s četvrtog mjesta do finala", dodaje Vjekoslav Kobešćak.

Jug je ove sezone bio uspješniji u finalu Superkupa i Hrvatskog kupa, ostaje za vidjeti hoće li slaviti i u trećem međusobnom finalu. Susret između Juga i Jadrana počinje u 18 sati.

FOTO: HINA/Baldo MARUNČIĆ

Regionalna liga, Final Four

finale

Jug AO14:12 **Jadran Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!