Vodeni sportovi

Jug AO nakon boljeg izvođenja peteraca do naslova prvaka Regionalne lige

Petar Jenjić • nedjelja, 26.03.2023.
Jug AO nakon boljeg izvođenja peteraca do naslova prvaka Regionalne lige
Foto: FaH

Vaterpolisti Juga AO osvojili su naslov prvaka Regionalne lige nakon što su boljim izvođenjem peteraca slavili protiv splitskog Jadrana...

Treća utakmica završnog turnira i treći puta peterci. U hrvatskom finalu Regionalne lige pobjednika smo saznali ponovno nakon raspucavanja, a na koncu je Jug bio bolji od Jadrana. Nakon 32 minute bilo je 10:10, a Dubrovčani su bili kvalitetniji većim dijelom susreta.

Ovo je peta titula Juga od osnutka Regionalne lige čime ostaje najtrofejnija momčad u ovom natjecanu. Posljednju titulu osvojili su u sezoni 2017./18.

Očekivano izjednačen početak utakmice, a kroz prvih desetak minuta igralo se gol za gol. Početkom druge dionice Jadran je izjednačio na 2:2 nakon čega su uslijedila tri vezana pogotka dubrovačke momčadi u samo četiri minute.

Početkom treće četvrtine Jug je poveo sa 7:4, ali serijom 4:1 splitska ekipa stiže do poravnanja. Izvrsnu utakmicu igrao je Luka Bukić koji je torpedirao dubrovačku momčad unatoč jako dobrom danu Tonija Popadića na golu.

Dvije minute prije kraja Jadran je prvi put na utakmici stigao do vodstva golom Rina Burića (10:9). Jug je poravnao golom Konstantinosa Kakarisa, a Splićani ubrzo imali napad za pobjedu, međutim, gledali smo peterce.

Tu su Jugaši bili bolji. Prvo je Ivan Domagoj Zović pogodio okvir gola, a onda je Bukiću obranio Popadić.

Po dva pogotka kod Juga postigli su Konsantinos Kakaris i Toni Mozara. Luka Bukić je kod Jadrana postigao četiri gola.

Regionalna liga, finale:
Jadran Split - Jug AO 10:10 (12:14 nakon peteraca)

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Regionalna liga, Final Four

finale

Jug AO14:12 **Jadran Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!