EHF Europska liga, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 28.03.2023, 18:45 h
Nexe Našice
Nexe Našice 27:29 Motor Zaporožje
Motor Zaporožje

Nexe si nepotrebno komplicirao život pa ipak izborio prolaz u četvrtfinale Europske lige

Mihaela Bradovski • utorak, 28.03.2023.
Nexe si nepotrebno komplicirao život pa ipak izborio prolaz u četvrtfinale Europske lige
Foto: FaH

Mnogi su očekivali kako će to biti rutinski posao za Nexe, ali u konačnici je bilo mučenje i drama do samog kraja. Motor je odigrao odlično u uzvratu, ali pobjeda 29:27 nije mu bila dovoljna za prolaz...

Nakon 27:23 pobjede u Düsseldorfu, očekivalo se da će Našičani u uzvratu rutinski odraditi posao i izboriti prolaz. Međutim, problem je bio i u tome što je Motor odigrao dosta loše u prvoj utakmici te nije bilo realno očekivati da će takav biti i u uzvratu.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od početka se to vidjelo, Ukrajinci su izgledali bolje i od samog starta su preuzeli kontrolu nad rezultatom. Ako tu i nije bilo razloga za paniku, itekako je bilo kada je Motor u drugom poluvremenu u nekoliko navrata imao velikih osam golova prednosti.

Međutim, kada je Nexe prebacio u brzinu više i Kuzmanović pomogao s nekoliko obrana, situacija se odmah počela mijenjati te su se Našičani vratili u utakmicu.

Vrlo rano je Motor došao do razlike koja mu donosi prolaz. U 18. minuti Igor Turčenko pogodio je za 9:4, uspio je Nexe smanjiti zaostatak, ali ponovno je odradio jako loše završnicu prvog dijela, Motor je napravio 4:0 i vodio na odmoru 16:9.

Kako je Branko Tamše osjećao u tom trenutku najbolje je pokazao kadar trenera Našičana kako bespomoćno sjedi na klupi nakon što su igrači već otišli u svlačionicu.

Nije se ništa promijenilo u početku drugog dijela. Dapače, pobjegao je Motor na osam razlike i tu visoku prednost održavao sve do sredine drugog poluvremena.

Nakon tih 23:15 počeo je domaćin igrati, smanjio je zaostatak za šest minuta na minus dva i vratio se tamo gdje je htio biti.

Ipak, u završnici su Ukrajinci ponovno imali priliku, izgubili su domaći rukometaši loptu minutu prije kraja kod 29:26 za Motor, Severec je gurao loptu na crtu, nije prošlo i gosti su dobili priliku. Ipak, griješe i oni, Horihi ispada lopta i Severec golom za 29:27 ispravlja svoju raniju grešku i zaključuje priču.

Najbolji kod Nexea bili su Kuzmanović s deset obrana, Severec s osam golova i Jelinić s pet. Kod Motora je Komok skupio 13 obrana, a Turčenko zabio sedam golova.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

EHF Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Flensburg33:28Benfica
Nexe Našice27:29Motor Zaporožje
Skanderborg25:30Granollers
Ystads25:27Kadetten
Füchse Berlin38:32Skjern
Göppingen33:31Valur
Montpellier43:29Ferencvaros
Sporting Lisabon34:28Bidasoa Irun

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!