Nogomet

Kiksali Španjolska i Kosovo, remi u Batumiju, Wales potvrdio bod s Poljuda

Branimir Korać • srijeda, 29.03.2023.
Kiksali Španjolska i Kosovo, remi u Batumiju, Wales potvrdio bod s Poljuda
Foto: EPA

U ostalim kvalifikacijskim susretima za Europsko prvenstvo iznenađenja je bilo. Kosovo je odigralo samo 1:1 kod kuće s Andorom dok je Španjolska poražena u Škotskoj...

Zanimljiv dvoboj odigran je u Batumiju gdje je Gruzija ugostila Norvešku i remizirala 1:1. Gosti bez Erlinga Haalanda nisu uspjeli doći do pobjede iako su vodili golom Alexandera Sorlotha od 19. minute.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bod domaćinu donio je Georges Mikautadze golom u 60. minuti. Druga velika zvijezda ovog dvoboja je nastupa, Kviča Kvaratškelia odradio je cijelu utakmicu za domaćina.

Švicarci nisu imali nikakvih problema protiv Izraela, uvjerljivo su slavili, potpuno zasluženo, s 3:0. Tijekom svih 90 minuta domaćin je dominirao i bio opasniji te odnio pobjedu golovima Rubena Vargasa, Mohameda Amdounija i Silvana Widmera.

Velšani su nakon boda u Hrvatskoj ugostili Latviju i taj bod oplodili pobjedom 1:0. Očekivano teška utakmica s malo golova, a presudio je opet onaj "otočki", Kieffer Moore zabio je glavom u 41. minuti za sva tri boda.

Razočarali su Španjolci koji su u Glasgowu poraženi 2:0 od Škotske. Škoti su prepustili Španjolskoj posjed, ali bila je vrlo jalova s loptom dok je s druge strane domaćin s dva pogotka Scotta McTominaya stigao do pobjede.

Rumunji su stigli do 2:1 pobjede protiv Bjelorusije, a mogli su i uvjerljivije do sva tri boda. Poveli su golovima Nicolaea Stanciua i Andreija Burce da bi u završnici susreta Uladzislau Morozov postavio konačnih 2:1.

Veliki kiks upisalo je Kosovo koje je odigralo samo 1:1 u Prištini protiv Andore. Kosovo je ušlo u ovaj susret kao veliki favorit, ali bodovi su na kraju podijeljeni na razočaranje domaćina. Povelo je Kosovo golom Edona Zhegrove u 59. minuti, ali Andora se vratila preko Alberta Rosasa dvije minute kasnije i uzela bod.

Kvalifikacije za EP, drugo kolo:
Gruzija - Norveška 1:1
Švicarska - Izrael 3:0
Wales - Latvija 1:0
Škotska - Španjolska 2:0
Rumunjska - Bjelorusija 2:1
Kosovo - Andora 1:1

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

EP 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Gruzija1:1Norveška
Škotska2:0Španjolska
1Španjolska 825:5+2021
2Škotska 817:8+917
3Norveška 814:12+211
4Gruzija 812:18-68
5Cipar 83:28-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!