Rukomet

Podravka i Lokomotiva uvjerljivim pobjedama do završnice Kupa

Branimir Korać • četvrtak, 30.03.2023.
Podravka i Lokomotiva uvjerljivim pobjedama do završnice Kupa

Odigrana su tri četvrtfinalna susreta Kupa Hrvatske za rukometašice. Podravka, Lokomotiva i Dalmatinka osigurale su nastup na završnici...

Rukometašice Lokomotive rutinski su došle do završnog turnira Kupa Hrvatske. U četvrtfinalu su ugostile Bjelovar i upisale su pobjedu 37:22.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Samo u prvih desetak minuta gošće su bile ravnopravan protivnik i rezultatski su bile u egalu, ali onda se Lokomotiva odvojila i visoko slavila.

Vrlo raspoložena bila je Lena Ivančok koja je skupila 16 obrana, a po pet golova postigle su Ana Malec i Tena Japundža. Kod gošći Ana Maria Gavrić postigla je devet golova.

Dalmatinka je imala više posla protiv Trogira, ali je svejedno slavila 28:21. I ovdje je zadnje poravnanje bilo na 6:6 i nakon toga je uslijedilo odvajanje i pobjeda za ekipu iz Ploča.

Nina Burđelez sa šest golova bila je najefikasnija kod domaćina, a Magdalena Žderić dodala je pet golova. U redovima Trogira šest golova postigla je Kijara Odak.

Vrlo uvjerljiva bila je Podravka koja je porazila u Rijeci ekipu Zameta s 39:25. Riječanke se nisu mogle nositi s puno kvalitetnijim Koprivničankama koje su lako došle do prolaza.

Lucija Bešen imala je 12 obrana uz učinkovitost iznad 50 posto, Andrea Šimara postigla je sedam golova, a Sara Šenvald šest. Kod poraženih Kristina Plahinek, Nika Budić, Nikolina Pleša i Lucija Grozdanić postigle su po četiri gola.

Kup Hrvatske (ž), četvrtfinale:
Lokomotiva - Bjelovar 37:22
Dalmatinka - Trogir 28:21
Zamet - Podravka Vegeta 25:39

FOTO: HRS

Hrvatski kup žene

četvrtfinale

Lokomotiva37:22Bjelovar
Dalmatinka28:21Trogir
Zamet25:39Podravka Vegeta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!