Nogomet

Balić o Hajduku: 'Želim se vratiti, to nije upitno'

Petar Jenjić • četvrtak, 30.03.2023.
Balić o Hajduku: 'Želim se vratiti, to nije upitno'
Foto: Bruno Karadža

Igrač Dunajske Strede na posudbi u Banskoj Bystrici, Andrija Balić, osvrnuo se na period van terena zbog ozljede i na mogućnost povratka u Hajduk...

U razgovoru za Dalmatinski portal Andrija Balić osvrnuo se na svoju karijeru, a prije svega na ozljedu leđa koja ga je zadesila prije nešto manje od godinu dana.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ozljeda nije trebala biti teška i ako sve bude u redu, traje dva do tri mjeseca. Odradio sam operaciju, možda nisam trebao, no sve je napravljeno perfektno. Problem je bio u tome što je mi je pritisnulo živac. Bio sam kod pet, šest liječnika, nitko nije znao reći što ga pritišće. Mišić je opao i nisam mogao vratiti u pogon kvadricepsa. Bila je muka i patnja, a nakon pet, šest mjeseci mišić je počeo reagirati. Od prosinca je sve u redu, pumpali smo ga pomoću strojeva i teretane."

Ovu je zimu otišao na posudbu iz Dunajske Strede u Bansku Bystricu.

"Posljednji dan prijelaznog roka. Kad sam stigao na pripreme, vidio sam da nisam u planovima trenera, jednostavno je bilo 12-13 igrača koji su odigrali prvi dio i kojima vjeruje. Čekalo se do zadnjih tjedan dana, mogao sam u Slovan Bratislavu, ali pošto je to glavni konkurent za naslov tamo me nisu pustili."

U tri utakmice otkako je stigao tamo postigao je četiri pogotka.

"Bili su semdi kad sam došao i nisu se opterećivali ulaskom u doigravanje. Znao sam da ću dati 300 posto od sebe i da mi trebaju minute i dobre igre. Dugo nisam igrao, a na ljeto sam slobodan igrač. Želim i trebam pokazati da sam dobar."

Balić je istaknuo da je prije ozljede koljena imao i operaciju koljena, kao i usmeni dogovor s jednim klubom kojim "bi riješio život", a transfer bi bio "boli glava". Isto tako prošle se godine dogovorio s Qarabagom, ali to je propalo zbog spomenutih problema s leđima. U Dunajskoj Stredi neće produžiti ugovor.

"Maksimalno ću odraditi još dva mjeseca do kraja sezone, razmišljam o nekim stvarima i osjećam se dobro. Željan sam igre i dokazivanja. I da me vide u klubu i da me ne vide, ne bih produžio ugovor."

Možda se radi na povratku u Hajduk.

"Svima je to želja, prvenstveno moja. Možda će to zvučati da nemam gdje pa ću kući, ali želim se vratiti, to nije upitno. Dijete sam Hajduka. Već smo ranije pričali, ali se nije odvilo kako smo htjeli. Prije dolaska u Dunajsku Stredu bili smo u pregovorima, ali došlo je do promjene u klubu, otišli su Stanić i Kepčija pa se nije realiziralo."

Balić je za Dalmatinski portal rekao i da redovito prati utakmice te vjeruje da će s trenerom Ivanom Lekom biti sve kako treba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!