Nogomet

Škorić: 'Nije bila laka odluka ni meni ni klubu, dugo sam se lomio i razmišljao'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.03.2023.
Škorić: 'Nije bila laka odluka ni meni ni klubu, dugo sam se lomio i razmišljao'
Foto: FaH

Mile Škorić oprostio se od Osijeka i seli u Cangzhou Mighty Lions. O odlasku u daleku Kinu dugo je razmišljao, ali je na kraju odlučio kako mu je to najbolji potez...

Nakon toliko vremena provedenog u klubu, gotovo cijelu karijeru, Mile Škorić napustio je Osijek. Odluka nije bila lagana, ali bila je to prilika koja se ne propušta.

Igraj na Rijeka - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam mislio da će se ovo dogoditi, posebno ne u ovim godinama. Još nemam osjećaj da odlazim, ali sigurno će biti jako emotivno kada odem. Puno mi je stvari trenutno u glavi, emocije će me tek dostići", kaže Škorić u razgovoru za klupsku TV.

Škorić je svjestan kako još ne bi bilo puno prilika za ovakav transfer i prvi odlazak u inozemstvo.

"Nije bila laka odluka ni meni ni klubu. Dugo sam se lomio i razmišljao, ali došao sam do zaključka da sam klubu dao puno i da je možda vrijeme za rastanak, da odem van HNL-a. Ovo je novo životno iskustvo, zna se da mi karijera neće trajati još dugo i to je presudilo. Najteža odluka koju sam mogao imati, ali došao je taj trenutak. Vjerujem da ću se kad tad vratiti u nekoj ulozi."

Kinezi su mu ponudili ugovor kakav u Osijeku nije mogao dobiti.

"Jedan od razloga su i financije, svi mi trebamo zaraditi i za sebe i obitelj, naše karijere ne traju dugo pa kada se otvori prilika, treba je iskoristiti. Prije je bilo teško i ne želim se ni vraćati na to, kako je sada lijepo, tako tada nije bilo lijepo. Bili smo financijski u nokdaunu. No ne idem tamo samo zbog novca, želim i tamo biti što bolji i davati sve od sebe."

Debi je upisao još 2008. godine.

"Vrijeme leti, svega se sjećam kao da je jučer bilo."

Škorić odlazi kap kapetan Osijeka, traku je nosio zadnjih šest godina.

"Velika čast i odgovornost je biti šest godina kapetan. Treneri to prepoznaju, kod svih sam igrao, to valjda nešto znači. Svima hvala, uvijek sam se trudio biti što bolji na terenu i van njega. Mislim da su treneri to prepoznali i velika mi je čast."

Ne samo da su treneri prepoznali njegov trud i angažman već i navijači.

"Navijače ne možeš prevariti, oni prepoznaju tko je uvijek davao sve od sebe i moram im se zahvaliti koliko su mi puta skandirali. Kada te oni prihvate, onda znaš da radiš prave stvari. Nekada budu ljuti kao i mi svi nakon poraza, ali uvijek sam osjećao njihovu podršku i ljubav, uvijek ću im biti zahvalan."

Škorić je bio i sudionik velikih pobjeda protiv PSV-a kada je Osijek iznenadio nizozemskog velikana.

"To su neke stvari kojih ću se zauvijek sjećati. Tada je sve živnulo, došli su novi vlasnici, klub se dizao, cijeli grad je bio s nama i to mi je možda bilo najljepše vrijeme, srušiti takvog velikana je nešto što ću uvijek pamtiti."

Na žalost neće predvoditi Osijek na novom stadionu na Pampasu.

"Kada vidim videa i slike kako to napreduje i kako će biti previdno, naravno da mi je žao, ali drago mi je da će klub dobiti ovakav stadion i uvjete za razvoj igrača."

Nije bilo lako odlučiti se za odlazak u Kinu.

"Bilo je teško, imao sam neke ponude i iz Europe koje se nisu realizirale, ali se realizirala Kina. Dugo sam razmišljao, došao je trenutak prihvatiti ponudu, nema povratka, sigurno je da neće biti lako zbog udaljenosti, ali neke stvari se događaju jednom u životu."

Za kraj je poručio:

"Svi će mi nedostajati i svima hvala, od trenera u mađim kategorijama, prvoj ekipi, svim spremačicama, ekonomima, fizioterapeutima, tetama u kuhinji, navijačima, novinarima, svima koji su bili na mom putu u Osijeku, svi ćete mi faliti."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!