Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši dočekuju neugodnu Švicarsku: 'Bez jake Makarske nema ni jake Hrvatske'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 31.03.2023.
Hrvatski ragbijaši dočekuju neugodnu Švicarsku: 'Bez jake Makarske nema ni jake Hrvatske'

Pred hrvatskom ragbijaškom reprezentacijom je utakmica Trophy divizije Europskog kupa protiv Švicarske koja u Makarsku stiže u jakom sastavu...

Nakon više od deset godina Makarska je opet domaćin hrvatskoj ragbijaškoj reprezentaciji koja će u posljednjoj utakmici Trophy divizije Europskog kupa nacija u subotu od 16 sati ugostiti vodeću Švicarsku.

Igraj na utakmice ragbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je ovaj tjedan, zbog pobjede u Litvi 39-37, napravila najveći skok na svjetskoj rang listi, od šest mjesta, te u okršaj sa Švicarcima ulazi kao 40. reprezentacija svijeta, dok je Švicarska 28. Najbolji je to proljetni renking Hrvatske još od ožujka 2007. kada je bila 39, a u međuvremenu je "plesala" između 45. i 55. mjesta.

"Nakon pobjede u Litvi kažu neki da nemamo što izgubiti. Ali imamo - svoj ponos. Švicarska je vrlo jaka, došla je u snažnom sastavu, želi osvojiti skupinu, ali važno će biti kako mi odigramo. Pobjeda u Litvi svakako je podigla atmosferu, dečki vjeruju u ovo što radimo. I nadamo se punim tribinama", kazao je hrvatski izbornik Anthony Poša.

Hrvatska je kroz povijest odigrala puno utakmica u Makarskoj, među kojima se najviše ističu one protiv Rusije (23-15) i Italije (27-39) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1999. Tada je današnji izbornik Anthony Poša igrao za 'kockaste'.

"Hrvatski ragbi je uvijek bio najjači kada je makarski klub bio jak. Bez jake Makarske nema ni jake Hrvatske. Nekada je utakmice Hrvatske u Makarskoj gledalo više tisuća ljudi, a to je uvijek davalo veliki zamah i klubu. Ponovni dolazak reprezentacije mogao bi biti značajan impuls ragbiju u Makarskoj, gdje okupljamo 70-ak aktivnih članova u mlađim kategorijama te 20-ak u seniorskoj", rekao je Stipe Muhtić iz RK Makarska rivijera, koja ove godine slavi 55. rođendan i povratak reprezentacije krasan je poklon.

Sav prihod od ulaznica s utakmice Hrvatske i Švicarske ići će udruzi MIKE, a nakon A reprezentativaca, na teren u Makarskoj izaći će i hrvatska budućnost. Od 18:20 sati igrat će se prvi turnir Prvenstva Hrvatske u ragbiju 12 za mlađe kadete do 14 godina. Nastupit će Sinj, Nada, Zagreb, Makarska rivijera, Sisak, Novi Zagreb, Lokomotiva, Dubrovnik i Mladost, a završnica je u nedjelju od 11 sati.

Poredak Trophy divizije: Švicarska 15 bodova (3 utakmice), Ukrajina 9 (4), Litva 6 (3), Hrvatska 5 (3), Švedska 5 (3).

AUTOR: Hrvatski ragbijaški savez

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!