Košarka

Dobar nastup Šamanića u startnoj petorci Jazza, Lakersi ipak slavili nakon produžetka

Branimir Korać • srijeda, 05.04.2023.
Dobar nastup Šamanića u startnoj petorci Jazza, Lakersi ipak slavili nakon produžetka
Foto: EPA

Luka Šamanić odigrao je dobru utakmicu u dresu Utah Jazza, u Salt Lake Cityju gostovali su Lakersi, a Jazz je upisao poraz u produžetku 135:133...

Los Angeles Lakersi upisali su pobjedu u produžetku protiv Utah Jazza sa 135:133. Jazz je ovim porazom nadomak eliminacije iz priče oko play-ina, a Lakersi nastavljaju utrku za šesto mjesto, a istom su omjeru kao i Clippersi dok petoplasirani Warriorsi imaju pobjedu više uz isti broj poraza.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi put u startnoj petorci našao se Luka Šamanić i vrlo dobro je odgovorio. Igrao je 22 minute i ubacio 12 poena (3/3 za dva, 2/3 za tri) čemu je dodao četiri skoka, dvije asistencije i osvojenu loptu bez ijedne izgubljene.

Minutu i pol prije kraja regularnog dijela Lakersi su vodili 124:114, ali Jazz je serijom 10:0 izborio dodatnih pet minuta. Tamo su Lakersi ipak bili bolji, a LeBron James je 27 sekundi prije kraja polaganjem donio pobjedu LA-u.

Kod Jazza su po 23 poena upisali Kelly Olynyk (sedam skokova, sedam asistencija) i Talen Horton-Tucker (sedam asistencija), a Ochai Agbaji dodao je 22 poena. Kod Lakersa James je ubacio 37 poena uz pet skokova i šest asistencija, Austin Reaves 28 poena uz šest asistencija, a Anthony Davis 21 poen uz 14 skokova i šest asistencija.

Thunder je poražen u gostima kod Warriorsa sa 136:125. OKC je pao u zadnjoj dionici koju su Warriorsi dobili s 15 poena razlike, tako napravili preokret i osigurali si pobjedu. Domaćinima je nedostajao Klay Thompson, ali bili su šuterski raspoloženi i uz 20 trica prošli su dalje.

Stephen Curry ubacio je 34 poena uz šest asistencija i pet skokova, a Jordan Poole dodao je 30 poena. Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander je upisao 32 poena i sedam asistencija, a Jalen Williams dodao je 19 poena. Dario Šarić igrao je 19 minuta i upisao pet poena (0/1 za dva, 1/2 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka.

NBA:
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 133:135 produžetak
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 136:125

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros05.04.2023. u 15:32
    Oklahoma će biti hit druge sezone! Ove sezone je Shai eksplodirao i postao all-star igrač, a Giddy je sve bolji i bolji play i evo izgleda da će u play in - a sve to bez 2. picka koji propušta cijelu sezonu (Chet Holmgren). Također iznad svih očekivanja je odigrao 12. pick drafta Jalen Williams... [više na forumu]
    tapiros