Tenis

Pet Hrvata, jedan prošao: Luka Mikrut izborio osminu finala Dubrovnika

Petar Jenjić • srijeda, 05.04.2023.
Pet Hrvata, jedan prošao: Luka Mikrut izborio osminu finala Dubrovnika

Na startu ITF turnira u Dubrovniku već su nastupila petorica hrvatskih tenisača, a prolazak u sljedeću rundu izborio je samo Luka Mikrut...

U tijeku je ovog tjedna i 25 tisuća dolara vrijedan turnir u Dubrovniku, a u akciji tijekom dana već je bilo nekoliko hrvatskih tenisača. Uz više ili manje uspjeha.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pozivnicu je dobio Ivan Šodan koji je odmah u prvom kolu za protivnika dobio prvog nositelja Damiena Wengera koji je nakon točno sat vremena igre slavio sa 6:2, 6:0.

Nikola Bašić prošao je kvalifikacije, a u prvom kolu osvojio je tek jedan gem protiv Sebastiana Gime iz Rumunjske. Meč je trajao 57 minuta.

Sljedeću rundu nije izborio ni Duje Kekez koji je poražen od kvalifikanta iz Bosne i Hercegovine Radomira Tomića. Nakon sat i 36 minuta igre meč je zaključen rezultatom 6:3, 6:2.

Četvrti nositelj Mirza Bašić izbacio je još jednog hrvatskog predstavnika, Vita Tonejca, sa 6:4, 6:1 nakon jednog sata i deset minuta provedenih na terenu.

Prolazak dalje jedini je izborio Luka Mikrut koji je nakon dobro odigrane Istarske rivijere stigao na turnir malo višeg ranga i odmah pobijedio.

Za nastup je dobio pozivnicu, a u prvom kolu bio je bolji od Mađara Gergelyja Madarasza, osmog nositelja u Dubrovniku, kojeg je svladao sa 6:4, 6:2.

U drugom kolu igrat će protiv Andreja Nedića iz Bosne i Hercegovine. U nastavku dana na teren će još izaći Duje Ajduković i Josip Šimundža.

ITF Dubrovnik, 1. kolo:
Damien Wenger - Ivan Šodan 6:2, 6:0
Sebastian Gima - Nikola Bašić 6:0, 6:1
Radomir Tomić - Duje Kekez 6:3, 6:2
Mirza Bašić - Vito Tonejc 6:4, 6:1
Luka Mikrut - Gergely Madarasz 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!