SuperSport Hrvatski kup, Polufinale, 05.04.2023, 17:30 h, Šubićevac
Suci: Dario Bel, Marjan Tomas, Kruno Šarić; 4. sudac: Jakov Titlić
Šibenik
Šibenik
Iker Pozo 72'
Duje Čop 90'+3'
2:1(0:1) Dinamo
Josip Drmić 1'
Dinamo

Šibenik je u finalu Kupa, Dinamo eliminiran u još jednom lošem nastupu!

Branimir Korać • srijeda, 05.04.2023.
Šibenik je u finalu Kupa, Dinamo eliminiran u još jednom lošem nastupu!
Foto: FaH

Šibenik je pobjedom 2:1 na Šubićevcu izborio plasman u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa! Dinamo je odigrao još jednu lošu utakmicu i neće vidjeti finale što znači da može zaboraviti jednu od titula. Duje Čop bio je krvnik Modrih golom u 93. minuti!

Šibenik
Šibenik
Dinamo
1
Antonio Đaković
2
Juan Camilo Mesa Antunez
4
Mislav Matić
5
Stefan Perić
6
Marko Soldo
(do 65')
11
Ivan Dolček
(do 65')
34
Karlo Špeljak
(do 65')
37
Haruki Arai
44
Marko Đira
77
Dario Čanađija
(do 65')
88
Zoran Kvržić
Pričuvni igrači
21
Iker Pozo
65'
9
Dejan Radonjić
65'
90
Duje Čop
65'
24
Amer Hiroš
65'
Trener
Damir Čanadi
18
(do 63')
Pričuvni igrači
 
 
 
Trener
Ante Čačić

Novi šamar za Dinamo stigao je na Šubićevcu gdje su Modri poraženi 2:1 i ostali su bez finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Modri su imali prilika koje nisu realizirali, ali nisu dobro stajali na terenu, Šibenik je u pravo vrijeme zabijao i došao do sva tri boda.

Igraj na utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ante Čačić je pred otkazom, u ovoj situaciji teško će zadržati svoj status i trenera i sportskog direktora. Pred Modrima je u svakom slučaju nekoliko vrlo intenzivnih i teških dana, a u subotu slijedi jako neugodna i dobra Lokomotiva.

Na Šubićevcu je krenulo savršeno za Dinamo koji je već u prvoj minuti stigao do vodstva. Odlično dodavanje u 16 metara za Ljubičića koji prolazi vratara i daje povratnu loptu na Drmića, a on rutinski zabija za 1:0.

Bio je Dinamo u prvom dijelu puno opasniji, veliku priliku imao je i Menalo koji je izbio sam pred vratara nakon dugačkog ispucavanja Livakovića, a zatim Ristovski nakon kornera nije uspio s metra ugurati loptu u mrežu.

Šibenik je prvi put zaprijetio u 20. minuti kada je Čanađija odlično pronašao Dolčeka koji iz dobre pozicije puca jako loše. Zatim je zaprijetio i Drmić, ali iskosa puca preko gola.

U 36. minuti Modri su se nakratko poveselili nakon što je Drmić zabio, prvi udarac završio je u bloku, a iz drugog udarca zatresao je mrežu. No u začetku akcije bio je u zaleđu.

Na početku drugog dijela dvije dobre situacije za Modre. Prvo je Menalo odugovlačio i Kvržić spasio, a zatim je isti igrač spasio i ispred Drmića.

Na polovici drugog dijela Čanadi povlači odjednom čak četiri izmjene i to mu se isplatilo. U 72. minuti Šibenik poravnava. Odlična lopta u prostor za Radonjića koji je ubacuje u peterac gdje je potpuno sam Pozo i šalje je u praznu mrežu.

Drugi gol Dinamu opravdano je poništen u 84. minuti kada je Menalo zabio iz zaleđa, a potpuni šok za Modre stiže u 93. minuti. Kvržić je ubacio s desne strane, a Duje čop glavom neobranjivo zabija za 2:1 i prolaz Šibenika u finale Kupa.

SuperSport Hrvatski nogometni kup, polufinale:
Šibenik - Dinamo 2:1

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!