Nogomet

Graničarov fizioterapeut ugrizao Milardovića: 'Od čina gušenja obranio se ugrizom za prst'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 06.04.2023.
Graničarov fizioterapeut ugrizao Milardovića: 'Od čina gušenja obranio se ugrizom za prst'
Foto: Hrvoje Knežević

U susretu 18. kola Treće NL Istok Graničar iz Županje gostovao je kod Čepina, a nakon susreta došlo je do incidenta i kolektivnog naguravanja prilikom koje je bivši prvoligaški igrač, a danas trener Čepina, Josip Milardović ostao bez dijela prsta. Graničar se oglasio priopćenjem koje prenosimo...

Poštovani, nakon sinoćnje potpuno zaslužene pobjede u odgođenoj utakmici 18. kola 3. NL Istok protiv NK Čepin (0:1), dužni smo dati svoje očitovanje o događajima koji su se zbili za vrijeme utakmice i nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Što se same utakmice tiče, ona je bila prava prvenstvena, tvrda i čvrsta, ali s puno respekta među igračima obje strane, dok se to nikako ne može reći za domaće navijače Siouxe, a pogotovo za domaćeg trenera Milardovića.

Tijekom cijelog susreta navijači su neometano dobacivali i vrijeđali našu "klupu", pokušavali prijeći ogradu bez da ih je itko od redara pokušao u tome spriječiti, na veliko čuđenje starijih domaćih navijača. Uz sve to, prema našem treneru i rezervnim igračima letjeli su razno razni predmeti poput limenki piva i slično.

Samo ponašanje domaćeg trenera iskakalo je iz okvira gospodskog, uz konstantni pritisak prema sucima, što je donekle i očekivano, ali uz nepotrebno dobacivanje našoj klupi, uz razne neprimjerene komentare, kao da je NK Graničar kriv zbog određenih sudačkih odluka ili što njegova momčad gubi. No i to smo uzeli kao dio "normalnog" folklora na našim stadionima i nismo se obazirali.

Nakon što je glavni sudac utakmice odsvirao kraj, obje klupe su se išle pozdraviti, kao i igrači na terenu, bez i jedne žustre ili neprimjerene reakcije. Nakon što se naš trener rukovao s trenerom domaće ekipe, isti je krenuo prema našem fizioterapeutu Prnjaku, dobacujući mu i vrijeđajući ga. No potom slijedi ono nevjerojatno za sportske terene. Nakon povratne reakcije našeg fizioterapeuta, koja je bila nepotrebna, ali ništa gora od njegove, kreće ničim opravdano ludilo trenera Milardovića koji dolazi do Prnjaka i hvata ga rukama za vrat, gušeći ga pred brojnim svjedocima, kako na terenu tako i na tribinama.

Koliko je Milardović pretjerao u svojoj nesportskoj i nečovječnoj reakciji govori i činjenica kako su ga ostali igrači na silu pokušali otrgnuti od Prnjaka, ali u tome nisu uspijevali. Na kraju je događaj završio nemilim scenama kojima definitivno nije mjesto na sportskim terenima i koje mi kao sportski kolektiv oštro osuđujemo.

Mi čvrsto stojimo iza našeg fizioterapeuta Prnjaka, koji je bio žrtva ovog napada, te se od čina gušenja nažalost obranio ugrizom za prst trenera čije ruke nisu smjele biti ni blizu njegovog vrata, a kamoli njegov prst unutar njegovih usta.

NK Graničar je gospodski dočekan od strane NK Čepin, isto tako, uz brojne isprike za ponašanje dijela navijača i trenera je i ispraćen. Mi smo došli tamo odigrati mušku utakmicu, nakon koje definitivno nismo očekivali da će netko fizički krenuti u obračun s nama. Nažalost, vrijednu pobjedu za naš kolektiv zasjenio je događaj u kojem jedinu krivicu treba snositi i odgovarati sam trener Milardović.

S poštovanjem,
NK Graničar Županja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!