Nogomet

Perković: 'Žaper je sam rekao da će za momčad odigrati stopera, on je za mene frajer'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.04.2023.
Perković: 'Žaper je sam rekao da će za momčad odigrati stopera, on je za mene frajer'

Nogometaši Osijeka u subotu od 15 sati gostuju kod Gorice na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u utakmici kojom će otvoriti četvrti krug ovosezonskog izdanja SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi žele nadograditi bod iz Rijeke, a jedan od ključnih preduvjeta za takav ishod bit će energija i pristup kojeg su pokazali na Rujevici.

Trener Borimir Perković zadovoljan je načinom na koji je njegova momčad preslikala ideje koje je imao u pripremi utakmice s Rijekom i optimističan je da Bijelo-plavi to mogu još jednom ponoviti.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon Rujevice i utakmice s Rijekom imali smo slobodan dan, napravili tri treninga i do utakmice nas očekuje još jedan. Želim pohvaliti svoje igrače, atmosfera na treningu je dobra jer smo zadovoljni svime što smo pokazali na zadnjoj utakmici. I igračima i meni je ta utakmica potvrdila da ono što radimo na treningu i o čemu razgovaramo ima smisla. Mislim da ova momčad može biti bolja od toga, a nadam se i vjerujem da smo u stanju razinu koju smo pokazali protiv Rijeke ponoviti i u nastavku prvenstva", rekao je Borimir Perković.

Za Goricu je, u kontekstu borbe za ostanak, ova utakmica ključna.

"Imam poštovanje i respekt prema Gorici kao i prema svim drugim klubovima, ali od prvog dana ponavljam da su mi u fokus moji igrači. Želim da igramo nogomet kakav smo igrali na Rujevici, sada moramo ići samo iznad te razine i moja koncentracija je isključivo vezana na moje igrače."

Strateg Osijeka imat će i određene brige u momčadi u kojoj mora naći zamjenu za Šimu Gržana.

"To je nešto što se u nogometu događa. Treneri trebaju biti spremni i na takve situacije. Imamo igrača koji mogu pokriti te pozicije, nema straha. Tko? Leovac, Jugović, Nejašmić… Mogao bih naći još nekoga, ali da ne spominjem sve. Omerović? Do sada je odigrao jako dobro sve što je odigrao i mogu će je da mu u budućnosti ovo bude prva pozicija. Ima karakteristike da može igrati tu poziciju. To su motorika, tehnika i eksplozivnost i još neki elementi. Treba ga polako usmjeravati jer mislim da je to pozicija na kojoj nije teško prihvatiti zahtjeve u oba pravca."

U konkurenciju za prvu momčad nakon odrađenih kartona vraća se Marin Leovac.

"Nemamo dvojbe. Ne bi bilo korektno da Mario ne igra sljedeću utakmicu. Bio je odličan, asistirao za pogodak i ne bilo fer i pošteno da ga mičem iz momčadi, bez obzira što je Leovac fantastičan igrač i jako cijenim."

Trener Perković posebno je istaknuo jednu hvale vrijednu gestu kapetana Mihaela Žapera.

"Kada smo ostali bez te jedne opcije više na stoperskoj poziciji za utakmicu protiv Rijeke na Rujevici znao sam da je Mihael igrao tu poziciju, ali sam instinktivno razmišljao o nekim drugim imenima. A onda je Mihael Žaper došao kod mene i rekao da je spreman vratiti se u zadnju liniju ako je potrebno momčadi. I tu opet dolazimo do priče o frajerima, jer on je za mene frajer! To je jako lijepa gesta, to je gesta čovjeka i igrača koji razmišlja o momčadi, o Osijeku, o navijačima, koji ne ističe i ne gura sebe u prvi plan. Napravio je pravi, kapetanski, potez i sad kad već pričamo o njemu, a rekao sam mu to pred svima, njegov gard, figura i osobnost ocrtavaju lidera i definitivno sam uvjeren da on može biti lider ove momčadi."

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio pouzdani vratar Marko Malenica.

"Mislim da smo protiv Rijeke odigrali jako dobru utakmicu. Sa svakom utakmicom sve bolje prikazujemo trenerove ideje i mišljenja sam da je ovo nivo ispod kojeg ne smijemo ići. Trudit ćemo se biti bolji u svakoj utakmici, počevši s Goricom u subotu", rekao je Malenica.

Osvrnuo se vratar Bijelo-plavih i na impuls koji daje pogodak u zadnjim sekundama.

"Sigurno da puno znači kada u zadnjoj sekundi osvojiš bod. Cijeli tjedan je odmah bolja atmosfera, još je veći poticaj za iduću utakmicu. Kada smo primili pogodak nismo pali u igri već smo rasli i stvarali prilike. Zaslužili smo postići i više od jednog pogotka."

Kada je riječ o Gorici, Malenica je svjestan da će s druge strane imati motiviranog suparnika koji traži bodove vrijedne spasa.

"Ova utakmica je za njih jako važna, moraju osvojiti tri boda. Mi smo spremni na to, spremit ćemo se za njih i idemo tamo po tri boda", zaključio je Malenica.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!