Košarka

Mavericksi ispali iz utrke za play-in, Netsi potvrdili šestu poziciju, bitka na Zapadu još traje

Petar Jenjić • subota, 08.04.2023.
Mavericksi ispali iz utrke za play-in, Netsi potvrdili šestu poziciju, bitka na Zapadu još traje
Foto: EPA

Noćas je odigrano 11 utakmica na NBA parketima u kojima smo saznali plasmane momčadi uoči doigravanja, no kako bismo saznali konačan poredak, morat ćemo sačekati da se odigraju i posljednji susreti...

Miami Heat poražen je na gostovanju kod Washington Wizardsa sa 114:108, što znači da je potvrdio sedmo mjesto na Istoku. Tako će biti domaćin osmim Atlanta Hawksima u noći s utorka na srijedu, dok je deveti Toronto Raptorsi ugostiti desete Chicago Bullse dan kasnije.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Wizardse je do pobjede predvodio Daniel Gafford s 22 poena i osam skokova, dok je Victor Oladipo bio najbolji kod Miami Heata.

Već od ranije treću poziciju su potvrdili Philadelphia 76ersi koji su slavili u gostima kod Atlanta Hawksa sa 136:131. Po 24 poena u pobjedi su ubacili Georges Niang (šest skokova) i Jalen McDaniels (11 skokova).

Najbolji je u redovima Hawksa bio Trae Young s 27 koševa i čak 20 asistencija što mu je učinak karijere.

Do četvrte pobjede sezone protiv Toronto Raptorsa stigli su Boston Celticsi koji su par dana ranije osigurali drugu poziciju u doigravanju.

Noćas su slavili sa 121:109 uz 26 poena i pet skokova Sama Hausera, dok je Raptorse predvodio Pascal Siakam s 19 poena.

Brooklyn Netsi noćas su slavili protiv Orlando Magica sa 101:84 i tako potvrdili šestu poziciju na Istoku uoči doigravanja, a konačan omjer bit će bolji nego prošle sezone uz Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga.

Mikal Bridges predvodio je momčad s 22 poena i pet skokova, dok je kod Orlanda najbolji bio Cole Anthony s 14 koševa, deset skokova i šest asistencija.

Memphis Grizzliesi upisali su visoku pobjedu u gostima kod Milwaukee Bucksa s visokih 137:114 čime su potvrdili drugu poziciju na Zapadu.

Do pobjede ih je predvodio Jaren Jackson Jr. s 36 poena, dok je Lindell Wigginton za Buckse dodao 25 koševa, pet skokova i 11 asistencija. Gosti su igrali praktički s rezervnim sastavom, ali to im i nije bilo toliko važno jer su potvrdili prvu poziciju na Istoku već ranije.

New Orleans Pelicansi svladali su New York Knickse sa 113:105 i sačuvali izglede za plasman u play-in, no u zadnjoj utakmici morat će dobiti Minnesota Timberwolvese i dobiti pomoć u kombinaciji Lakersa, Warriorsa i Clippersa.

Najbolji je u pobjedi bio Trey Murphy III s 31 poenom, dok je Knickse predvodio RJ Barrett s 28 koševa, sedam skokova i šest asistencija. Gosti su od ranije potvrdili petu poziciju na Istoku.

Chicago Bullsi slavili su u gostima kod Dallas Mavericksa sa 115:112 i tako ih izbacili iz utrke za play-in. Gosti su već od ranije imali potvrđenu desetu poziciju tako da su mogli odmarati neke udarne snage.

Bullse je predvodio Coby White s 24 poena, sedam skokova i 11 asistencija, dok su trojica igrača Dallasa, koji su igrali bez Irvinga, ubacila po 13 poena.

Golden State Warriorsi svladali su Sacramento Kingse sa 119:97 i treba im pobjeda u zadnjem susretu protiv Portlanda da osiguraju šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Najučinkovitiji je u redovima pobjednika bio Klay Thompson s 29 poena, dok su Kingse s 15 koševa predvodili Chimezie Metu (devet skokova) i Trey Lyles (osam skokova).

Šanse za direktan ulazak u doigravanje osigurali su Los Angeles Lakersi koji su slavili protiv Phoenix Sunsa sa 121:107, a o šestoj poziciji na Zapadu odlučivat će zadnja utakmica.

D'Angelo Russell s 24 poena predvodio je Lakerse do pobjede, Torey Craig ubacio je 18 poena i dodao šest skokova za Sunse.

Borba za šestu poziciju i direktan ulazak u doigravanje tako je još uvijek otvorena.

NBA:
Charlotte Hornets - Houston Rockets 109:112
Indiana Pacers - Detroit Pistons 115:122
Washington Wizards - Miami Heat 114:108
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 131:136
Boston Celtics - Toronto Raptors 121:102
Brooklyn Nets - Orlando Magic 101:84
Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 114:137
New Orleans Pelicans - New York Knicks 113:105
Dallas Mavericks - Chicago Bulls 112:115
Sacramento Kings - Golden State Warriors 97:119
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 121:107

FOTO: EPA/DAVID SWANSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!