Nogomet

Ubitačan raspored Šibenčanima donosi gostovanje na Rujevici

Petar Jenjić • subota, 08.04.2023.
Ubitačan raspored Šibenčanima donosi gostovanje na Rujevici
Foto: FaH

Posljednja utakmica kola odigrat će se na Rujevici gdje će Rijeka ugostiti prvog finalista SuperSport Kupa - Šibenik, kojem će ovo biti treća teška utakmica u tjedan dana...

Kada je Duje Čop glavom poentirao za pobjedu Šibenika i prolazak u finale SuperSport Kupa, bilo je jasno da je svoju posljednju utakmicu na klupi Dinama imao Ante Čačić. Šibenčani su tako dva puta u jako kratkom periodu svladali aktualnog hrvatskog prvaka.

Igraj na Rijeka - Šibenik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na krilima svog drugog plasmana u finale Kupa u povijesti HNL-a, momčad koju vodi Damir Čanadi gostovat će kod Rijeke na Rujevici - trenutno najbolje momčadi proljetnog dijela sezone SuperSport HNL-a koja se hvata u koštac s Osijekom i silno ga želi preteći na trećoj poziciji.

Za današnjeg domaćina ne treba posebno spominjati da ima brze igrače i dobru tranziciju prema naprijed. Tome itekako pomaže i dobro pripremljen teren na Rujevici. Eventualni lagani "let u oblacima" Narančastih sigurno će željeti dobro naplatiti i uzeti sva tri boda.

Sergej Jakirović u kadru sigurno neće imati Emira Dilavera zbog kartona, a kao njegova zamjena mogao bi se pojaviti Matej Mitrović u svom prvom službenom nastupu nakon što je s terena izbivao devet mjeseci zbog teške ozljede.

S druge strane, slavlje Šibenčana nakon pobjede trajalo je do ponoći, a trener momčadi sa Šubićevca morao je na pressici demantirati priče o tome da su igrači pretjerali s alkoholom. Pred teško gostovanje ni sama naklapanja o tome, koliko god bila neistinita, mogu naštetiti pripremi susreta.

Svjesni su da se radi o jednoj od najboljih momčadi lige koja posebno pred svojim navijačima itekako zna biti agresivna, u želji da dođe do apsolutno svake lopte. S obzirom na to da će im ovo biti treća teška utakmica u tjedan dana (Hajduk, Dinamo, Rijeka), jasno je da se radi i o pojavljivanju umora.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Šibenik igra kvalitetno iz bloka, ima brze igrače poput Špeljaka, Dolčeka i Araija. Vidjelo se koliko su trčali protiv Dinama i koliko umaraju obranu, a onda su ušli Radonjić i Čop. Najviše ćemo morati paziti na kontru, ne vjerujem da će jurnuti protiv nas. Pripremali smo igru na njihovu obranu, vidjet ćemo koliko ćemo biti uspješni u tome."

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Rijeka će biti spremna za nas, imala je cijeli tjedan za pripremu. Nama je danas bio prvi trening, a jučer smo opuštali igrače. Radi se o jako čvrstoj ekipi koja je trenutno jedna od najboljih u ligi. Ima brzu špicu Frigana, a iza njega igrače koji znaju završiti. Spremni smo za tešku utakmicu, bez obzira na malo dana za pripremu.

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Rujevica, Rijeka, 19:10

Suci: Zdenko Lovrić, Goran Pataki, Ivan Janić; 4. sudac: Toni Dadić; VAR: Marin Vidulin, Kruno Šarić

Nedostaju

Rijeka: Dilaver (kartoni), Jurić (ozljeda)

Šibenik: Kvesić, Mina, Vidović (ozljede)

Zadnji susret

U utakmici 19. kola odigranoj krajem siječnja, Rijeka je na Šubićevcu slavila s 2:1. Strijelci za pobjedničku ekipu bili su Matija Frigan i Jorge Obregon, dok je jedini gol za domaće postigao Ivan Delić.

Prognoza

Veliko emotivno pražnjenje doživio je Šibenik pobjedom protiv Dinama. Ne smije se zaboraviti da se radi o ekipi koja se još uvijek bori za ostanak, a gostovanje kod izvrsne Rijeke ne bi im trebalo ponuditi puno toga prema naprijed.

FOTO: HINA/ Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!