Tenis

Borna Gojo bez titule u Murciji, mladi Talijan ipak slavio u finalu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.04.2023.
Borna Gojo bez titule u Murciji, mladi Talijan ipak slavio u finalu
Foto: EPA

Borna Gojo zaustavljen je u finalu Challengera u Murciji gdje je bolji bio mladi Talijan Matteo Arnaldi. Arnaldi je odnio pobjedu u dva seta...

Uspješan tjedan u Murciji Borna Gojo nije uspio zaključiti osvajanjem titule. Mladi Talijan Matteo Arnaldi odnio je pobjedu 6:4, 7:6 i tako stigao do treće titule na Challengerima u karijeri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Arnaldi je prošle godine u Francavilli u finalu svladao Francesca Maestrellija, a ove godine u finalu u Tenerifeu bio je bolji od još jednog Talijana Raula Brancaccia.

Inače ovo mu je bilo četvrto finale u karijeri i prvi put u finalu nije igrao protiv Talijana. Gojo je ostao na jednoj tituli, onoj iz Ortiseija od prošle godine.

U prvom setu Gojo je imao 0:40 kod 2:2, svoju priliku nije iskoristio, a zato je Arnaldi svoju i to u desetom gemu kada je došao do prvih break lopti, ujedno i set lopti.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:4, u drugom je Gojo imao veliku priliku, vodio je 5:2 uz dupli break i nije to uspio iskoristiti. Arnaldi se vratio i onda slavo sa 7:4 u tie-breaku.

Gojo ovim finalom dolazi do 107. pozicije na ATP ljestvici što mu je novi ranking karijere, a Arnaldi također dolazi do rankinga karijere skokom na 102. mjesto.

Challenger Murcia, finale:
Matteo Arnaldi (Italija, 2) - Borna Gojo (Hrvatska, 1) 6:4, 7:6(4)

FOTO: EPA/ELISABETTA BARACCHI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!