Rukomet

Slijedi četvrtfinale Europske lige, Nexe gostuje kod bundesligaša

Petar Jenjić • utorak, 11.04.2023.
Slijedi četvrtfinale Europske lige, Nexe gostuje kod bundesligaša

Pred Nexeom je prva utakmica četvrtfinala Europske lige u kojoj će biti gost njemačkog Göppingena, bundesligaša koji će biti veliki izazov za momčad koju vodi Branko Tamše...

Momčad našičkog Nexea već je u subotu navečer otputovala prema Njemačkoj gdje ih večeras očekuje prva četvrtfinalna utakmica EHF Europske lige. Na dan putovanja odradili su video analizu i trening, a atmosfera je bila dobra, unatoč tome što su uskrsno vrijeme proveli daleko od obitelji.

Igraj na Göppingen - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugoj strani čeka ih dobro poznato bundesligaško ime Göppingen, a obje ekipe imat će jako puno motiva za plasman na Final Four. Nexe kao jedina hrvatska, a Göppingen kao jedna od čak tri njemačke momčadi koja je stigla do ove faze natjecanja.

Do četvrtfinala je Göppingen stigao s dvije pobjede protiv Valura. U prvoj je slavio sa sedam razlike, a u drugoj nešto manje, s dva pogotka prednosti. U nacionalnom prvenstvu baš i ne stoji najbolje, trenutno je na 14. mjestu sa 17 bodova iz 26 utakmica.

U prošlom kolu izgubili su jako važnu domaću utakmicu protiv Wetzlara koji se tim bodovima barem privremeno izdignuo iz zone ispadanja. Njemačkoj momčadi ovo je debitantska sezona u ovom natjecanju, a ranije je čak četiri puta osvojila EHF kup.

S druge strane, momčad koju vodi Branko Tamše u osmini finala izbacila je Motor. Činilo se da je nakon prve utakmice sve riješeno, Našičani su na uzvrat donijeli pet pogodaka prednosti, no Ukrajinci su se pokazalo kao tvrd orah. Nexe je izgubio "samo" s dva razlike što je bilo dovoljno za prolazak dalje.

Posljednji put kad je Nexe igrao s nekom njemačkom momčadi bilo je u četvrtfinalu sezone 2017./18. protiv Füchse Berlina kada su Lisice prošle dalje zbog jednog postignutog gola više. Iste sezone su se susrele i današnji protivnici, a oba puta slavio je Göppingen.

Nexe ima drugu najbolju obranu natjecanja, primio je ukupno 333 pogotka u 12 utakmica, u prijevodu 27.75 golova u prosjeku. Zadnji susret odigrao je još 1. travnja kada je bez većih problema slavio u prvenstvenom dvoboju u gostima kod Dubrave.

Današnji domaćin prima nešto manje od pet pogodaka više, dok ih predvodi lijevo krilo Marcel Schiller s 45 golova. Ranije spomenutu utakmicu protiv Wetzlara odigrao je prije pet dana i imao je nešto manje vremena za pripremu ovog susreta.

Dodajmo i to da za njemačku ekipu igraju i trojica Hrvata: Marin Šego, Krešimir Kozina i Josip Šarac.

Što su rekli

Markus Baur, trener Göppingena: "Nexe ima vrlo jaku momčad s individualno jako dobro potkovanim rukometašima. Često traže brza rješenja i djeluju vrlo samouvjereno. Imaju puno iskustva igranja u Europskom kupu i samo je tijesno podbacio na završnom turniru prošle sezone protiv Magdeburga."

Branko Tamše, trener Nexea: "Znamo o kakvoj se ekipi radi, imamo dosta vremena da seciramo momčad. To radimo iz dana u dan, dobro se pripremamo za njih. Ekipa je sastavljena od puno dobrih igrača, Hrvata, Slovenaca i njemačkih reprezentativaca te Duarte iz Portugala. Jedna respektabilna momčad koja zna kako i što. Nedavno su promijenili i trenera, ekipa je koja ima glavu i rep. Nadam se da ćemo pronaći sva rješenja koja želimo i da ćemo pokazati jedno pravo lice."

Mjesto, vrijeme, suci

Göppingen, EWS Arena, 20:45

Suci: Miklos Andorka, Robert Hucker (oba Mađarska)

Forma

Göppingen - Wetzlar 26:28
Göppingen - Bergischer 37:28
Göppingen - Valur (EL) 33:31
Minden - Göppingen 27:27
Valur - Göppingen 29:36

Dubrava - Nexe 21:27
Nexe - Motor 27:29 (EL)
Poreč - Nexe 24:31
Motor - Nexe 23:27
PPD Zagreb - Nexe 30:25

Zadnji susret

Ove dvije momčadi susrele su se u europskom natjecanju 2018. godine, a u obje je utakmice do pobjede stigao Göppingen. U drugoj je u Našicama slavio s 27:24.

Prognoza

S obzirom na to da se radi o hrvatskoj momčadi i ekipi koja ima već iskustva u ovim fazama europskih natjecanja, reći ćemo da se radi o 50:50 utakmici. Očekujemo večeras pobjedu njemačke ekipe, ali ne velikom razlikom.

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!