Tenis

Borna Gojo zaustavljen na startu turnira u Madridu, Talijan iskoristio loš dan Hrvata

Mihaela Bradovski • utorak, 11.04.2023.
Borna Gojo zaustavljen na startu turnira u Madridu, Talijan iskoristio loš dan Hrvata
Foto: EPA

Borna Gojo upisao je poraz na startu turnira u Madridu. U prvom kolu tamošnjeg Challengera poražen je od Talijana Andree Collarinija...

Neočekivani poraz upisao je Borna Gojo na startu turnira u Madridu. U prvom kolu svladao ga je Andrea Collarini, 194. igrača svijeta, tenisača s kojim se nedavno lakoćom obračunao u Indian Wellsu. Doduše Collariniju više odgovara zemljana podloga, ali Gojo je u meč ušao kao favorit.

Igraj na mečeve turnira u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač loše je ušao u meč, dopustio je Collariniju da brzo dođe do visoke prednosti i povede 5:1 u prvom setu. Talijan je uspješno dovršio prvi set i uzeo ga je sa 6:2.

Drugi set i potpuno drugačija priča. Gojo je tu nakon breaka Collarinija već u prvom gemu, nanizao čak šest gemova i bez ikakvih problema uzeo drugi set.

Odluka je pala u trećem setu gdje su obojica bili uvjerljivi na servisu i nisu dopustili nijednu break loptu sve do 12. gema kada Collarini dolazi do tri meč lopte na servisu Goje i odlazi do pobjede.

Šteta, Borna nije uspio, iza njega je nekoliko sjajnih tjedana i ovo mu je prvi turnir još od kvalifikacija Rotterdama sredinom veljače na kojem nije uspio upisati nijednu pobjedu.

Challenger Madrid, prvo kolo:
Andrea Collarini (Italija) - Borna Gojo (Hrvatska, 4) 6:2, 1:6, 7:5

FOTO: EPA/Marcial Guillen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!