Nogomet

Modrić protiv Kovačića: Real Madrid protiv Chelseaja traži polufinale Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 12.04.2023.
Modrić protiv Kovačića: Real Madrid protiv Chelseaja traži polufinale Lige prvaka
Foto: EPA

Jedan od dvoboja kojibi mogao donijeti spektakl je onaj između Real Madrida i Chelseaja. Još se sjećamo prošle sezone i čudesne utakmice na Santiago Bernabeuu u kojoj je Real kroz produžetke prošao dalje...

Vrlo zanimljiv par četvrtfinala Lige prvaka čine Real Madrid i Chelsea. Madriđani su favoriti, svi znamo što se događa s Chelseajem, ali nije Chelsea baš u svakoj utakmici bio grozan, imao je dobrih izdanja, ali realizacija mu je i u dobrim i u lošim izdanjima ispodprosječna. Protiv Reala si takvo što neće smjeti dopustiti.

Igraj na Real Madrid - Chelsea na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Problem Chelseaja je u selekcioniranju igrača i neplanskom dovođenju pa su tako nakupovali veliki broj igrača od kojih je dosta njih preplaćeno za ono što pružaju i što mogu dati. Pa se tako usred sezone doveo velik broj igrača koje je trebalo po hitnom postupku uklopiti i to kroz utakmice s obzirom da zbog zgusnutog rasporeda i nema previše prostora za uigravanje i treninge, a to baš i ne ide tako glatko.

I dok u engleskom prvenstvu Chelsea ostaje bez bodova i ne izgleda dobro, u Ligi prvaka je barem dogurao do četvrtfinala iako niti tu nije blistao. Međutim, tu ga je rezultat pomazio te se u Londonu nadaju da će i protiv Reala biti jednako uspješni.

Real s druge strane oscilira, jedan dan razbije na Camp Nouu Barcelonu, poigrava se s Liverpoolom pa onda drugi dan kod kuće gubi od Villarreala, u gostima kod Mallorce, iako se količina tih izgubljenih bodova malo smanjila i Real i kada ne igra dobro, zna kako doći do pobjede.

Madriđani su izgledali baš impresivno u osmini finala protiv Liverpoola, na Anfieldu su odigrali vrhunsku utakmicu i nakon što su rano gubili 2:0, nanizali su čak pet golova te nanijeli Liverpoolu jedan od najtežih domaćih europskih poraza u njegovoj povijesti.

Chelsea je pak igrao protiv dortmundske Borussije i u tim susretima bilo je svega. Obje momčadi su imale puno uspona i padova, na kraju je Chelsea prošao dalje, a Nijemci su imali dosta prigovora na kazneni udarac s kojim su Londončani izborili prolaz.

Što su rekli

Carlo Ancelotti, trener Reala: "Momčad je u dobrom stanju, motivirana i s nestrpljenjem čeka ovaj dvoboj. nadamo se još jednoj čarobnoj večeri na Santiago Bernabeuu."

Frank Lampard, trener Chelseaja: "Ovo nije ništa novo za moje igrače. Morat ćemo odigrati na vrlo visokoj razini jer nivo kvalitete je sve veći. Moramo vjerovati i pokazati da možemo igrati pod velikim pritiskom."

Mjesto, vrijeme, suci

Madrid, Santiago Bernabeu, 21:00

Sudac: François Letexier (Francuska)

Nedostaju

Real Madrid: Ferland Mendy (ozljeda)

Chelsea: Broja, Chukwuemeka (ozljede), Aubameyang, Badiashile, Madueke (neregistrirani)

Prošli međusobni dvoboj

Prošle sezone Real Madrid i Chelsea ponudili su spektakl u ovoj fazi natjecanja. Madriđani su slavili u Londonu s 3:1 da bi Chelsea u Madridu vodio 3:0 do 80. minute kada Rodrygo donosi produžetak. Tamo je Benzema donio prolaz Realu.

Prognoza

Liga prvaka je Realovo natjecanje. Luka Modrić i društvo ovdje se osjećaju ugodno, najbolje znaju kako osvojiti trofej, a ne samo to, jednostavno su bolji od Chelseaja koji se sav zapetljao u pokušaje slaganja snažne momčadi i ne izgleda dobro.

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!