Nogomet

Lovrencsics: 'Bio sam spreman na mogućnost da zaigram, nadam se da ćemo ponovno osvojiti Kup'

Krešimir Milić • srijeda, 12.04.2023.
Lovrencsics: 'Bio sam spreman na mogućnost da zaigram, nadam se da ćemo ponovno osvojiti Kup'
Foto: www.hajduk.hr

Desni bek Hajduka ušao je u posljednji tren u početni sastav. Prvotno je u prvih 11 bio planiran Dino Mikanović koji je danas izostao u Koprivnici zbog ozljede…

Desetak minuta prije utakmice u Koprivnici stigla je obavijest da iz početnog sastava Hajduka ispada zbog boli u mišiću Dino Mikanović. U posljednji tren umjesto njega uskočio je Gergo Lovrencsics, a Mađar je nakon utakmice, u kojoj je Hajduk slavio s 1:0 golom Marka Livaje (59.) iz penala, otkrio kako je bio spreman na to.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Bio sam pripremljen za tu mogućnost psihički i fizički. Znali smo da Mikanović, nažalost, ima neku ozljedu i da je moguće da neće moći igrati. Zato sam fizički i mentalno bio spremam na tu mogućnost. Ispalo je dobro, radili smo kao momčad i sada se možemo spremati za Rijeku, a kasnije i za finale“, rekao je Lovrencsics.

Nakon utakmice imao je želju zahvaliti se navijačima, a prokomentirao je i tijek susreta sa Slaven Belupom.

„Želim zahvaliti navijačima koji su učinili da se osjećamo na terenu kao da igramo kod kuće. Pripremili smo se jako dobro i znali smo da je Slaven Belupo težak protivnik. Oni igraju na kontranapade, imaju čvrstu obranu i pokušavaju izvesti kontre s brzim igračima naprijed. Dobro smo kontrolirali utakmicu, ovakvi susreti su na jedan gol, tko zabije taj pobjeđuje. Srećom, zabili smo mi i stoga smo pobijedili.“

Tijekom karijere Lovrencsics je osvajao puno trofeja. Osvajao je s Lech Poznanom, Ferencvarosom i prošle godine s Hajdukom Kup. Konstatiralo se kao da donosi sreću svojim klubovima.

„Nije to sreća, ja to zovem teškim radom. Kroz cijelu svoju karijeru želio sam osvajati trofeje. Srećom, u Lech Poznanu smo osvojili Superkup, prvenstvo, plasirali smo se u skupinu Europske lige, tako da je bilo uspješno. Nažalost, dva puta smo izgubili u finalu Kupa od Legije. No, poslije sam u Ferencvarosu u prvoj sezoni osvojio kup, a posljednje tri sezone su bile sjajne, tri puta zaredom smo osvojili prvenstvo, kvalificirali se u Europsku ligu, pa u Ligu prvaka, to je bilo vrlo uspješno vrijeme. Zato sam došao u Hajduk, znam povijest, za mene je tužno da ovaj klub tako dugo nije osvojio ni kup, ni prvenstvo. Srećom, prošle sezone smo osvojili Kup, nadam se da ćemo ga osvojiti i drugi put u nizu.“

Pred Hajdukom je teško gostovanje u prvenstvu na Rujevici kod Rijeke, a tamo neće biti Filipa Krovinovića i Marka Livaje zbog akumulirana tri žuta kartona.

„Mislim da imamo jaku momčad i moramo znati zamijeniti ih. Ako želite imati jaku momčad, osvajati trofeje, moje iskustvo je da morate raditi kao momčad. Znam da je Livaja drugačiji u dobrom smislu, kad je on na terenu znamo da se u bilo kojem trenutku nešto može dogoditi, on može riješiti utakmicu iz vrlo teških situaciju. Gol ili asistencija iz teških situacija. Krovinović je također u dobrom ritmu, naš povučeni režiser igre, ali moramo pokazati da smo dobri i ovo je dobro vrijeme za to. To je derbi, dobar protivnik koji je u odličnoj formi, ali mi smo Hajduk, glave gore i idemo sto posto“, zaključio je Lovrencsics.

FOTO: Robert Matić/HNK Hajduk Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!