Nogomet

Manchester United niže španjolske protivnike, Crvenim vragovima sad stiže Rakitićeva Sevilla

Petar Jenjić • četvrtak, 13.04.2023.
Manchester United niže španjolske protivnike, Crvenim vragovima sad stiže Rakitićeva Sevilla
Foto: EPA

U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige nogometaši Manchester Uniteda bit će domaćini šesterostrukom osvajaču ovog natjecanja - Sevilli. Bit će im to treći španjolski protivnik u knock-out fazi ovog natjecanja ove sezone...

Pred nama je prva utakmica četvrtfinala Europske lige u kojoj će Manchester United na Old Traffordu biti domaćin Sevilli. Engleska momčad već je izbacila dvije španjolske momčadi u ranijim fazama, a sada će pokušati i treću.

Igraj na Manchester United - Sevilla na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Crveni vragovi u šesnaestini finala bili su bolji od Barcelone koju su izbacili ukupnih rezultatom 4:3, da bi u osmini finala igrali protiv Real Betisa koji je svladan nešto lakše, s ukupnim rezultatom od 5:1. S druge strane, Sevilla je prvo s 3:2 izbacila PSV Eindhoven, a zatim s 2:1 je bila bolja od Fenerbahčea.

Manchester United definitivno nije momčad koja je naviknula igrati drugi rang europskih natjecanja i jasno je da je cilj cjelokupnog kolektiva iz Manchestera vratiti se u Ligu prvaka. I bez Europske lige, na dobrom su putu jer zauzimaju treću poziciju u Premiershipu. Trenutno dijele treću poziciju s Newcastleom, a petoplasirani Tottenham ima tri boda manje.

Ove sezone United je prekinuo i šest godina suše bez trofeja tako što je osvojio Liga kupa krajem veljače, a još im ostaje i FA kup polufinale protiv Brightona koje se igra za deset dana. Manchester je jedno osvojio ovo natjecanje, a njihov protivnik čak šest.

Sevilla s pravom može reći da je ovo "njeno natjecanje", ali isto tako je činjenica da se jako muči u Primeri ove sezone. Trenutno je na 13. mjestu s pet bodova iznad zone ispadanja, ali čak 19 bodova više ima Real Sociedad na četvrtom mjestu, tako da će, ako žele igrati Europu i sljedeće sezone, morati osvojiti ovo natjecanje.

U prethodne tri sezone nacionalnog prvenstva završila je četvrta. U ovu utakmicu ulazi nakon domaćeg remija s Celtom Vigo (2:2) nakon što je sve do završnih minuta imala dva pogotka prednosti. S obzirom na to da je Manchester United igrao dan kasnije, tako su i Andalužani imali i dan odmora više.

Što su rekli

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "Sevilla ima veliku reputaciju osvajanjem Europske lige, osvojili su je više puta od ijednog kluba u Europi. Moramo biti toga svjesni jer im je to opet meta. Motivirani smo 100 posto. Ako ih želite pobijediti, morate odigrati najbolji mogući nogomet i svi moraju biti na svom vrhuncu. Kada to ne napravimo, onda imamo probleme. Moramo biti potpuno fokusirani."

Jose Luis Mendilibar, trener Seville: "Ovo mi je prva utakmica u Europi i u nju ulazim s velikim entuzijazmom i željom natjecati se i postići dobar rezultat. Zato ćemo se natjecati, uz poštovanje prema našem protivniku, kao i pokušati doći do pobjede. Uvjeren sam da nas respektiraju, znamo da se treba igrati 180 minuta, ali prvo razmišljamo o ovoj prvoj utakmici."

Mjesto, vrijeme, suci

Old Trafford, Manchester, 21:00

Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

Nedostaju

Manchester United: Rashford, Garnacho, Shaw

Sevilla: Joan Jordan, Jesus Manuel Corona (ozljede), Cheikh

Zadnji susret

Posljednji dvoboj odigran je u polufinalu ovog istog natjecanja. Bilo je to vrijeme korone, igralo se na jednu utakmicu na stadionu RheinEnergie u Kölnu, a do pobjede od 2:1 preokretom je došla Sevilla. Za United je zabio Bruno Fernandes, a za Andalužane Suso i Luuk de Jong.

Prognoza

S obzirom na to da je ovo "Sevillino natjecanje" u kojem uvijek igra dobro, bez obzira na formu u nacionalnom prvenstvu, nećemo reći da je Manchester United izraziti favorit. Međutim, ipak bi večeras trebao doći do pobjede.

FOTO: EPA/JEON HEON-KYUN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!