Nogomet

Vinicius Jr.: 'Želim osvojiti puno Liga prvaka kao Modrić i Benzema'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 13.04.2023.
Vinicius Jr.: 'Želim osvojiti puno Liga prvaka kao Modrić i Benzema'
Foto: EPA

Veliku želju osvojiti što više Lige prvaka ima Vinicius Jr. koji kao inspiraciju ističe Luku Modrića i Karima Benzemu...

Brazilski napadač Vinicius Junior, kojeg je UEFA izabrala za najkorisnijeg igrača utakmice Reala i Chelsea, rekao je da s Real Madridom želi osvojiti puno Liga prvaka, kao što su ih osvojili Luka Modrić i Karim Benzema.

Igraj na Chelsea - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Real Madrid je u srijedu navečer na svom terenu pobijedio s 2:0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.

"Ja želim osvojiti puno Liga prvaka, poput Modrića i Benzeme. To je u ovom trenutku moja želja", odgovorio je 22-godišnji Vinicius upitan je li mu cilj osvajanje "Zlatne lopte", nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Luka Modrić, 37-godišnji hrvatski vezni igrač, s Real Madridom je pet puta osvojio Ligu prvaka. U srijedu je odigrao 82 minute na Santiago Bernabeu.

"Svi igrači koji nose ovaj dres znaju da je poseban osjećaj igrati Ligu prvaka. Kada igraš za Real Madrid navijači ti stvaraju pritisak te naprosto moraš imati veliku želju za pobjedom u ovom natjecanju."

Upravo je Vinicius prošle sezone zabio gol za Real Madrid u finalnoj pobjedi od 1:0 nad Liverpoolom, kojom je Kraljevski klub došao do 14. naslova prvaka Europe.

"Treniram s klupskim kondicijskim trenerom Pintusom, pa zatim popodne doma s osobnim trenerom kako bih dočekao spreman ovakve utakmice i bio u formi u ovom dijelu sezone", rekao je Vinicius koji je ove sezone u 45 utakmica zabio 21 gol.

Real Madrid je protiv Chelsea slavio pogocima Karima Benzeme u 21. minuti i Marca Asensija u 74. minuti, a posao mu je olakšalo isključenje gostujućeg igrača Bena Chilwella u 59.minuti.

"Ovo nam je bila jedna od najboljih utakmica ove sezone. Igrali smo jako dobro i pritiskali protivnika, baš kao što smo radili prošle sezone, ali pred nama je još uzvrat", napomenuo je.

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!