Košarka

Sesar: 'Pobjeda u Splitu nas je napunila samopouzdanjem, protiv MZT-a idemo rasterećeni'

Sportnet, Krešimir Milić • četvrtak, 13.04.2023.
Sesar: 'Pobjeda u Splitu nas je napunila samopouzdanjem, protiv MZT-a idemo rasterećeni'
Foto: FaH

Trener Cibone najavio je gostovanje kod MZT-a. Nada se da će njegova momčad upisati treću pobjedu zaredom…

Pred nama je posljednje kolo osnovnog dijela sezone u AdmiralBet ABA ligi koje će biti zanimljivo zbog raspleta velike borbe na začelju ljestvice. Naime, važno je izbjeći, posljednje 14. mjesto koje znači izravno ispadanje, a na toj je poziciji i dalje MZT Skopje Aerodrom. Neizvjesnost muči i Borac Mozzart koji je stepenicu više, ali se isto može spustiti na samo dno nakon predstojećeg vikenda.

Igraj na utakmice ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

MZT već u petak, 14. travnja, u svojoj dvorani Jane Sandanski dočekuje Cibonu, nadajući se kako će upisati i treću pobjedu za redom, nakon osvojenih bodova protiv Zadra i Splita. Sada ih očekuje dvoboj i trećim hrvatskim predstavnikom koji više nema izgleda za plasman u doigravanje za prvaka, nakon izgubljenih utakmica s Igokeom i Zadrom.

Vukovi najviše mogu dosegnuti deveto mjesto, nisu među ugroženim klubovima koji razmišljaju o svom statusu, pa je sasvim jasno kako je puno veći imperativ na leđima njihova domaćina. Do sada su se ove dvije momčadi šest puta međusobno sastajale u Skopju, a ishod je izjednačen 3-3.

Dakle, Makedonci za proboj u kvalifikacije za ostanak moraju dobiti Cibose, ali im ni to neće biti dovoljno ako bi Borac dan kasnije uspio slaviti u Podgorici, protiv favorizirane Budućnosti VOLI. No, ukoliko u Skopju domaćin uspije pobijediti, a Banjalučani potom izgube u Crnoj Gori, MZT bi produžio svoje izglede za ostanak u elitnom razredu AdmiralBet ABA lige. Što se tiče Zagrepčana, njima je sada u fokusu državno prvenstvo u kojem će zasigurno učiniti sve kako bi s najviše pozicije dočekali Play-off.

„Ritam je zaista jak i naporan. Pobjeda u Splitu nas je napunila samopouzdanjem iako imamo nekih sitnih ozljeda, ali svi putujemo u Skopje. MZT je značajno podigao svoju formu u drugom dijelu sezone, doveli su dva nova igrača i gospodina Nikolića za trenera, a on je sjajan stručnjak koji radi odličan posao. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo i uvesti utakmicu u svoj ritam, ne dopuštajući protivniku njihovu šutersku seriju. Bitno im je zaustaviti kontru i polukontru u kojima se jako dobro snalaze. U svakom slučaju idemo tamo rasterećeni, odigrati što bolje“, riječi su trenera Cibone Josipa Sesara koji je danas i službeno postao izbornik muške košarkaške reprezentacije Hrvatske.

„Putujemo opušteno i bez ikakvog pritiska, pokušati dobiti još jednu utakmicu. Pobjedom bismo sigurno još više osnažili samopouzdanje za nastavak sezone u HT Premijer ligi. Nema dvojbe da će se momčad MZT-a sigurno „baciti na glavu“ jer njima odgovara samo pobjeda, no mi ćemo nastojati iskoristiti svoje šanse i zadovoljni se vratiti kući“, istaknuo je kapetan Cibone Krešimir Radovčić.

AUTOR: KK Cibona

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!