Tenis

Pao nervozni Đoković: Musetti prvi Talijan koji je u Monte Carlu svladao svjetski broj jedan

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.04.2023.
Pao nervozni Đoković: Musetti prvi Talijan koji je u Monte Carlu svladao svjetski broj jedan
Foto: EPA

Novak Đoković poražen je u osmini finala turnira u Monte Carlu gdje je uspješniji bio Talijan Lorenzo Musetti...

Lorenzo Musetti oduševljava u Monte Carlu. Imao je tri seta zaredom osvojena sa 6:0 i tako je poslao poruku Novaku Đokoviću kako će biti vrlo težak protivnik i tako je i bilo.

Igraj na mečeve turnira u Monte Carlu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Doduše pomogao je i Đoković koji nije bio onakav kakav je trebao biti, dosta je griješio, bio izrazito nervozan i na kraju je zasluženo poražen.

Musetti je prije dvije godine u osmini finala Roland-Garrosa vodio protiv Đokovića 2:0 u setovima nakon što je dobio prva dva tie-breaka, ali nakon toga je Đoković dobio treći set sa 6:1, četvrti a 6:0 i u petom vodio 4:0 kada je Musetti predao meč jer nije bilo smisla mučiti se kada je toliko nemoćan.

Danas potpuno drugačija priča i Talijan nije odustajao. Dobio je Đoković prvi set sa 6:4, ali nakon toga uslijedio je preokret i pobjeda Musettija.

Prvi tenisač svijeta razbio je i potpuno uništio reket, potpuno je izgubio živce, ali pomaka u igri nije bilo, Musetti je odnio pobjedu.

Prvi put otkako se službeno vodi ATP ljestvica, jedan Talijan uspio je u Monte Carlu ostvariti pobjedu protiv svjetskog broja jedan. U dosadašnjih šest pokušaja Talijani nisu uzeli niti set.

Monte Carlo, osmina finala:
Lorenzo Musetti (Italija, 16) - Novak Đoković (Srbija, 1) 4:6, 7:5, 6:4

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!