Košarka

Jusup uoči Splita: 'Tri puta su nas pobijedili u neizvjesnoj utakmici, moramo biti koncentrirani'

Sportnet, Krešimir Milić • petak, 14.04.2023.
Jusup uoči Splita: 'Tri puta su nas pobijedili u neizvjesnoj utakmici, moramo biti koncentrirani'
Foto: FaH

Trener Zadra najavio je gostovanje u Splitu. Pobjedom bi gosti odvojili se od Splićana i u posljednja četiri kola se borili s Cibonom za vodeću poziciju uoči play offa…

Košarkaše Zadra čeka sutra gostovanje u Splitu u 6. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige. Splićani su ove sezone neugodan protivnik za momčad Danijela Jusupa. Nakon prve pobjede u Splitu uslijedila su dva poraza u ABA ligi te dva u domaćem prvenstvu. Posebno bolan za Zadrane bio je onaj posljednji kad je Shorter 13 sekundi prije kraja, nakon brojni promašaja Zadrana, zabio za praktički prvo vodstvo Splita i pobjedu.

Igraj na košarku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Oni će pred svojim navijačima sigurno biti motivirani kako bi se vratili u pobjednički trak. Tri puta su nas pobijedili na Višnjiku, svaki put u neizvjesnoj utakmici, što govori da moramo biti koncentrirani, vidjeti u kojim smo stvarima griješili. Nastojat ćemo nametnuti svoj ritam, iz kojega ćemo, nadam se, doći u šansu za povoljan rezultat“, rekao je trener Zadra Danijel Jusup u najavi utakmice.

Split je u lošoj formi u posljednje vrijeme. Upisivali su poraze od Cedevite Junior i Cibone, a Zadrani su svejedno svjesni da neće biti lagano na Gripama. Kao podsjetnik na to imaju poraze iz ove sezone protiv Splita.

„Nema nepoznanica između nas i Splita, praktički smo svaku utakmicu odigrali na jedan ili dva posjeda. Zadnji put na Višnjiku stvarno smo nemoguće izgubili, odigrali glupo završnicu i dali im pobjedu u ruke, iako smo veliku većinu susreta igrali dobro. Na tom tragu treba nastaviti, znamo kako treba igrati s njima, samo trebamo u završnici biti pametniji nego do sada. U dobrom smo ritmu i vjerujem u našu pobjedu“, poručio je kapetan Zadra Marko Ramljak.

Pobjedi li Zadar u ovoj utakmice odvojit će se za dvije pobjede od Splićana i u posljednja četiri kola borit će se s Cibonom za vodeću poziciju uoči play offa. Susret na Gripama igra se od 20 sati, a prijenos će biti na Sportskoj televiziji.

AUTOR: KK Zadar

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!