Nogomet

Garcia: 'Čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo se ići nadigravati'

Sportnet, Krešimir Milić • subota, 15.04.2023.
Garcia: 'Čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo se ići nadigravati'

Trener Istre 1961 najavio je gostovanje u Varaždinu. Očekuje tešku utakmicu...

Istra 1961 gostuje sutra od 15 sati u Varaždinu u sklopu 29. kola SuperSport HNL-a. Težak je zadatak pred zeleno-žutima koji na duže ne mogu računati na Antu Ercega, a na raspolaganju neće biti ni Dario Marešić koji je pocrvenio na Poljudu dok je Ante Majstorović i dalje ozlijeđen.

Igraj na Varaždin - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Imamo vrlo tešku utakmicu protiv momčadi koja prema naprijed ima najopasnije, individualno jake, kvalitetne igrače. U obrani su agresivni i općenito igraju odličnu sezonu, baš kao i mi. Čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo se ići nadigravati i pokušati osvojiti nešto“, rekao je trener Istre 1961 Gonzalo Garcia.

Dobra vijest je povratak krilnih igrača, Matea Lisice, Darwina Matheusa i Rede Boultama koji nije mogao igrati protiv Hajduka zbog tri žuta kartona.

„Matheus je, nakon tri tjedna bez treninga, ovog tjedna počeo trenirati s nama. Izgleda dobro, ali naravno kad ste bolesni i pijete antibiotike niste na sto posto. Dakle, on se vraća. Lisica je sve bolji, a što se tiče obrane, vidjet ćemo. Imamo nekoliko opcija kako da nadoknadimo izostanak Marešića. Jedna je da vratimo Petrusenka u obranu, ali tada gubimo u središnjici. Imamo mlade stopere Bradarića i Iovua, a možemo igrati i s trojicom u zadnjoj liniji, vidjet ćemo.“

Za razliku od onog na Drosini, travnjak u Varaždinu je u boljem stanju.

„Kad gledate kako smo igrali prošlog tjedna, i kako smo igrali zadnji put u Puli, vidite dvije različite momčadi. Ono protiv Lokomotive je jedan, protiv Hajduka drugi sport. U Varaždinu mislim da je teren dobar, oni se žele nadigravati, a imaju jake individualce koji su imali problema igrati na našem travnjaku.“

Garcia nije zadovoljan protokom lopte u posljednjim utakmicama.

„Istina, radili smo greške protiv Hajduka. Loše smo otvorili i dobili smo gol već u 2. minuti, ali poslije smo bili vrlo dobri sve dok Hajduk nije dobio crveni karton. No, čak i nakon toga u nastavku smo imali 5-10 minuta vrlo dobrih, pa smo pali. Ali to je normalno. Naravno, top momčadi nemaju pad u igri, ali razvojne momčadi poput naše imaju. Mogli bi sad reći da je ovo katastrofa jer imamo brojne pogreške u dodavanju, ali imali smo odličnih 60 minuta u Splitu. Normalno da nekad radite greške. No, možeš napraviti jednu pogrešku ili dvije, ali to ne znači da ih moraš raditi sedam. Napravi grešku, ali se odmah vrati onome što radiš. Kvaliteta je u tome da kad nešto radiš dobro, nemaš potrebe forsirati, raditi nešto drugačije od toga što si dosad radio. Ali to je odlika mladih igrača koji polete nakon podrške s tribina, teško je balansirati. Tu moramo narasti jer nam se to dogodilo puno puta“, rekao je Garcia i dodao:

„Dobili smo sve najbolje momčadi lige. Uvijek smo igrali dobro protiv njih, ali uvijek smo imali desetak minuta pada. Jer tada mislimo da smo bolji od suparnika, a zaboravimo protiv koga igramo. To je nešto što ne možeš trenirati na terenu, to je nešto što igrači moraju sami shvatiti. Mi smo bili puno bolji od Hajduka, bili smo dobri, oni solidni i onda smo spustili intenzitet i mislili dobit ćemo. Moraš donijeti prave odluke u nogometu. Sve je u glavi.“

Protiv Varaždina su uvijek bile tijesne utakmice.

„Igrali smo dobre utakmice s njima, ali smo onda imali trenutke pada. U tim trenucima kad nismo imali kontrolu igre, imali smo velikih problema jer oni imaju igrače koji te mogu uništiti u svakom trenutku. Moramo konstantno kontrolirati igru da bi bili bolji od suparnika. Sve utakmice s njima su bile slične. Prvu smo slabije počeli, nakon toga smo imali kontrolu, ali su oni dali fantastičan gol preko Teklića izvana. Potom smo dobro igrali, kontrolirali igru i zabili, ali smo se u zadnjih 10 minuta isključili i imali problema. Slično je bilo i u Puli, vodili smo, dobro smo igrali i promašili smo jedanaesterac. Onda smo u drugom poluvremenu izgubili kontrolu, a Varaždin ima četiri, pet igrača koji mogu pucati izvana, mogu složiti dobru akciju, mogu ubaciti i dobri su u igri glavom. Ako ćemo igrati svoju igru, bit ćemo komforni, ali bit će i trenutaka u kojima ćemo se braniti i patiti. Mi moramo relaksirani ući u svaki susret znajući da možemo svakoga pobijediti. Isto tako, ako ne odigramo na pravi način, možemo izgubiti“, zaključio je Garcia.

AUTOR: Glas Istre

Foto: NK Istra 1961

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!