Tenis

Prižmić u prvom kolu protiv iskusnog Francuza, Ćorić slobodan na startu turnira

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.04.2023.
Prižmić u prvom kolu protiv iskusnog Francuza, Ćorić slobodan na startu turnira

Nakon što je bez izgubljenog seta prošao dva kola kvalifikacija, 17-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić saznao je i suparnika u prvom kolu zemljanog ATP turnira kojem je domaćin Banja Luka...

Prižmić će igrati protiv iskusnog, 36-godišnjeg Francuza Richarda Gasqueta, koji je postavljen za sedmog nositelja. U karijeri je Gasquet osvojio šesnaest ATP naslova pobjednika, bio je među deset najboljih tenisača na svijetu, a trenutačno se nalazi na 42. mjestu ATP ljestvice.

Igraj na mečeve turnira u Banja Luci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prižmić je u kvalifikacijama Banja Luke pobijedio Talijana Belluccija i Britanca Broadyja te je izborio drugi nastup u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira. Premijerni je bio prošlogodišnji nastup u Umagu gdje je zaigrao s pozivnicom organizatora.

Moguće je da Prižmić u drugom kolu opet zaigra protiv Liama Broadyja, kojeg je pobijedio sa 7:5, 6:3 u drugom kolu kvalifikacija Banja Luke. Kao sretni gubitnik Broady je prošao dalje te će igrati protiv Damira Džumhura. Pobjednik tog meča igra protiv pobjednika dvoboja Prižmića i Gasqueta.

Drugi hrvatski tenisač Borna Ćorić je kao treći nositelj slobodan u prvom kolu, a u drugom igra protiv pobjednika ogleda Đere - Safjulin. Prvi nositelj Banja Luke je Novak Đoković, a drugi Rus Andrej Rubljov, pobjednik prošlotjednog Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!